Početna - IZDVOJENO - Policija s mladim sportašima obilježila Hrvatski olimpijski dan
policija
web

Policija s mladim sportašima obilježila Hrvatski olimpijski dan

Jučer, 10. rujna od 10 do 12 sati na riječkom Korzu, predstavljanjem aktivnosti devetnaest sportskih klubova obilježen je Hrvatski olimpijski dan, koji se obilježava od 2007. godine.

Naime, tim povodom Riječki sportski savez svake godine na Korzu okupi mlade sportaše koji prezentiraju: atletiku, automobilizam, boćanje, kuglanje, boks, gimnastiku, šah, košarku, kendo, stolni tenis, tenis, judo, karate, odbojku, rukomet, a građanima, posebice mladima također su dostupne informacije i o drugim sportovima: plivanju, sinkro plivanju, vaterpolu, streličarstvu.

Kako policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske često sudjeluju u aktivnostima koje promiču razvijanje pozitivnih stilova života, tako da jučer rado pridružili ovom događanju.

Na prigodno postavljenom info-punktu razgovarali su s građanima te im podijelili promidžbene letke i brošure sa savjetima o preventivnom ponašanju kako mladih tako i odraslih. Mlađim osobama podijeljeni su letci i brošure koje se odnose na prevenciju vršnjačkog nasilja, ovisnosti o drogi, alkoholu i kocki, sprječavanje diskriminacije i govora mržnje te nereda na sportskim natjecanjima.

Ostalim građanima su podijeljeni letci o samozaštitnom ponašanju iz domene imovinskog kriminaliteta (provale u motorna vozila, stanove, krađe, drske krađe) i letci kojima se savjetuje vozače da ne voze pod utjecajem alkohola. Podijeljeno je više od 150 letaka, a svaki građanin je u znak pažnje dobio i manji poklon, kao što su kemijske olovke, privjesci i magneti.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Snimljena nova reklama u opatijskoj Villi Chiari

Poznati proizvođač pjenušaca, Freixenet, snimio je novu reklamu u opatijskoj Villi Chiari. Osnovan u 19.st., Freixenet je poslije Drugog svjetskog ...