Početna - IZDVOJENO - Policija savjetuje: Budimo oprezni u prometu i zaštitimo svoje stvari!

Policija savjetuje: Budimo oprezni u prometu i zaštitimo svoje stvari!

U nedjelju, 15. kolovoza na blagdan Velike Gospe i tijekom vikenda očekuje se pojačan promet, kako na autocestama  tako i na prilaznim cestama prema svetištima, pa tako i prema Svetištu Majke Božje Trsatske.
Dio hodočasnika će se uputiti prema svetištima tijekom noći i ranih jutarnjih sati pješice, radi čega pozivamo vozače na povećani oprez u odnosu na pješake, a pješake da se kreću pločnikom ili uz krajnji rub ceste te da koriste reflektirajuće prsluke kako bi ih vozači mogli lakše uočiti.
Uoči blagdana, na sam blagdan Velike Gospe i u nastavku vikenda policija će pojačano nadzirati promet te poduzimati mjere i radnje radi zaštite svih sudionika u prometu. Stoga se pozivaju vozači na strpljenje, međusobno tolerantno ponašanje i strogo pridržavanje prometnih propisa: od ograničenja brzine, korištenja sigurnosnog pojasa, nekorištenja mobitela u vožnji i nekonzumiranja alkoholnih pića.
Pozivamo sve sudionike u prometu da svojim odgovornim ponašanjem pridonesu većoj sigurnosti prometa na cestama – hodočasnicima želimo da sretno stignu na svoja odredišta, a vozačima sigurnu i ugodnu vožnju!
Isto tako,  građanima preporučamo i poduzimanje odgovarajućih mjera samozaštite, posebice vezano uz provale u vozila i tzv. džepne krađe . Upozoravamo građane da u vozilima ne ostavljaju svoje osobne stvari (torbice, novčanike, mobitele), već ih ponesu sa sobom ili ostave na mjestima koja nisu lako uočljiva drugim osobama. Također, građanima koji koriste javni prijevoz te se nalaze na mjestima gdje ima više ljudi savjetujemo da pripaze na svoje osobne stvari zbog mogućnosti krađe.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Jedna osoba ozlijeđena prilikom prometne nesreće na staroj cesti preko Učke!

Zbog izlijetanja kamiona na županijskoj cesti Vela Učka – Poklon, ova je cesta trenutno zatvorena za sav promet! Prema prvim ...