Početna - IZDVOJENO - Policija tijekom vikenda zaustavila više od tisuću vozača

Policija tijekom vikenda zaustavila više od tisuću vozača

Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske provedene su pojačane aktivnosti  u prometu u cilju suzbijanja prometnih prekršaja koji su najčešći uzročnici teških prometnih nesreća.

Osim prekršaja koji se odnose na neprimjerenu i nedozvoljenu brzinu te prekršaja  vožnje pod utjecajem alkohola, policijski službenici također su nadzirali  korištenje sigurnosnog pojasa, kacige te mobitela u vožnji, kao i ostale prekršaje. Tijekom akcije kontrolirano je ukupno 1019 vozila i zabilježeno  367 prekršaja. Kada je riječ o prekoračenju brzine, tijekom ove akcije zabilježeno ih je 33, od čega je 17 prekršaja bilo u naselju, a 16 prekršaja  izvan naselja.

Što se tiče vožnje pod utjecajem alkohola, u akciji je zabilježeno 56 prekršaja, a koncentracija alkohola iznad dozvoljenih 0,5 g/kg izmjerena je kod 51 vozača. Najviše je vozača s izmjerenom koncentracijom alkohola između 0,5 i 1,0 g/kg, njih 20, a 19 vozača je imalo koncentraciju između 1,0 i 1,5  g/kg.  Jedan vozač je odbio alkotestiranje, dok je njih 12 imalo koncentraciju alkohola iznad 1,5 g/kg.

Rekorder akcije je 36-godišnji hrvatski državljanin kojega je policija zatekla u nedjelju, 21. siječnja oko 3 sata u mjestu Brešca  kako upravlja osobnim vozilom marke Renault   pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,03 g/kg.

Uz spomenute prekršaje registrirana su i 64 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa, te 31 prekršaj korištenja mobitela u vožnji.  Valja istaknuti i pet vozača koji su vozilima upravljali bez položenog vozačkog ispita i njih šest koji su zatečeni da upravljaju neregistriranim vozilom. Svi vozači koji su zatečeni u  prekršaju sankcionirani su prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Crveni meteoalarm za područje Kvarnera

Za područje cijelog Kvarnera izdan je crveni meteoalarm. Očekuje nas jako i vrlo jako, a navečer mjestimice olujno jugo i ...