Početna - IZDVOJENO - Poliklinika Rident zatvara svoja vrata radi opasnosti od Korona virusa

Poliklinika Rident zatvara svoja vrata radi opasnosti od Korona virusa

Od sutra se zatvaraju Poliklinike Rident, kako neslužbeno doznajemo, zaključili su da je opasnost od zaraze i širenja Korona virusa prevelika.

Još jedna u nizu preventivnih akcija u našem području, a sve zbog opasnosti od širenja zaraze Korona virusom. Kako će se ista odraziti na ekonomiju i gospodarstvo tek ćemo saznati, no neupitna je odluka o donesenim mjerama opreza.

Poliklinike za dentalnu medicinu, implantologiju i dentalni laboratorij u Rijeci i Poreču – Rident jedne su od vodećih u širem području, a talijanski državljani velika su im većina pacijenata.

Pitamo se hoće li iste mjere opreza poduzeti i ostale poliklinike i stomatološke ordinacije, a čiji su pacijenti talijanski državljani.

Prenosimo i njihovu izjavu s službenog Facebook profila:

POLIKLINIKE RIDENT, kao i sve zdravstvene ustanove u RH, prate upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ za postupanje zdravstvenih djelatnika u slučaju postavljanja sumnje na COVID–19, bolest uzrokovanu novim koronavirusom (SARS- CoV-2).

POLIKLINIKE RIDENT imaju uredovno vrijeme za sve medicinski zdrave pacijente koji imaju u tijeku dentalnu terapiju, a sve uz primjenu klasične metode za zaštitu od infekcija i pojačano se posvećujemo uzimanju anamneze. Boravak u čekaonicama sveden je na minimalno moguće uz obavezno mjerenje tjelesne temperature s beskontaktnim toplomjerom.

Sukladno preporukama odgođeno je naručivanje za rizične skupine podložne komplikacijama od infekcija (stariji, bolesni i imunodeficijentni), a ujedno je smanjen broj pacijenata u čekaonicama te su odgođeni grupni dolasci pacijenata iz Italije.

Hrvatska komora dentalne medicine, pa i POLIKLINIKE RIDENT su stava da zdravstveni sustav dentalne medicine mora i dalje funkcionirati, pacijenti moraju imati mogućnost liječenja bez obzira da li se radi o hrvatskom ili stranom državljaninu, uz primjenu mogućih mjera opreza i pridržavanja uputa nadležnih institucija Republike Hrvatske.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Bendu Po’ Metra Crijeva ukradena velika količina glazbene opreme, mole građane za pomoć

Između 25. i 26. ožujka na području Srdoča u Rijeci nepoznati počinitelj provalio je u podrumske prostorije stambene zgrade te ...