Početna - IZDVOJENO - Poljska grafika u Opatiji  
angelina
foto: Grad Opatija

Poljska grafika u Opatiji  

Poljska umjetnica Malgorzata Chomicz predstavlja se u petak, 3.6.2016.g. opatijskoj publici konceptom dviju izložaba istovremeno: izložba “Tajnovitost geste” otvorit će se u  Umjetničkom paviljonu “Juraj Šporer” Hrvatskog muzeja turizma u u 19h, a izložba “Svjetlost pejzaža” u hotelu Mozart u 20.30h.

Malgorzata Chomicz diplomirala je na Likovnoj Akademiji u Poznanu i doktorirala u domeni  tradicionalne grafike na Grafičkom odjelu Likovne akademije u Varšavi 1997. godine. Izvanredna je profesorica Sveučilišta u Olsztynu u Poljskoj. Realizirala je ukupno 39 samostalnih izložbi u Europi, te sudjelovala na više od 100 skupnih izložbi u Poljskoj i diljem svijeta, te je dobitnica mnogih nagrada (Prva nagrada na II. Bienalu  suvremene grafike u Perugi 2012., posebno priznanje na XII Bienalu International de Grabado  u Valenciji 2013…) Osim grafike bavi se fotografijom, art book uradcima te eksperimentima pretvaranja 2D grafika u 3D objekte i skulpture. Živi i djeluje u okolici Peruggie u Italiji.

Izložba se organizira pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Poljske u Republici Hrvatskoj, u organizaciji GIS Foruma i u suradnji s Hrvatskim muzejom turizma i Hotelom Mozart u Opatiji.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...