Početna - IZDVOJENO - Ponovno snažan potres u Čileu
potres u čileu

Ponovno snažan potres u Čileu

Sjever Čilea pogodio je u srijedu navečer potres magnitude 7,8 stupnjeva po Richteru, izvijestila je američka seizmološka služba. Riječ je o najvećem u nizu potresa koji su uslijedili nakon snažnog smrtonosnog potresa jačine 8,2 stupnjeva koji je tu zemlju pogodio u utorak.

Epicentar novog potresa bio je devetnaest kilometara južno od luke Iquique. Pacifički centar za upozorenja od tsunamija objavio je kako ne postoji raširenija prijetnja od tsunamija ali da bi noviji potres mogao izazvati tsunami lokalnih razmjera.

Čile je u utorak pogodio snažan potres u kojem je poginulo šest osoba te je oštećeno više od 2.600 domova. Čileanske vlasti su naredile preventivnu evakuaciju stanovništva u priobalnom području. Za sada nema izvješća o ozlijeđenima ili šteti.

Čile se opet trese

Snažan potres, jačina 7,6 po Richteru pogodio je danas područje Čilea. Nakon podrhtavanja obalu su zapljusnuli valovi od oko metar visine te je ponovno izdano upozorenje za tsunami. Nema informacija o ozlijeđenima, kao ni o šteti u najnovijem podrhtavanju.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...