Početna - IZDVOJENO - Porinuće obnovljenog guca iz 1970. godine u Mošćeničkoj Dragi
pppp
Foto:tz-mošćeničkadraga

Porinuće obnovljenog guca iz 1970. godine u Mošćeničkoj Dragi

Na rivi u Mošćeničkoj Dragi porinuće obnovljene barke

U četvrtak, 30. srpnja 2020. godine s početkom u 18.00 sati na rivi u Mošćeničkoj Dragi – Istezalište barki (škalada) održat će se porinuće obnovljene barke – guca iz 1970. godine.

Barka je obnovljena u sklopu projekta ARCA ADRIATICA, a njenu restauraciju provela je Koordinacija udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Kvarnera i lstre Primorsko-goranska županija je vodeći partner projekta koji je nastavak MALE BARKE 2, a glavni cilj mu je zaštititi postojeću materijalnu i nematerijalnu pomorsku baštinu te ju kroz niz mjera sustavno iskoristiti kako bi se razvio i zaživio zajednički turistički proizvod.

Događaju će prisustvovati zamjenica župana Marina Medarić, načelnik Općine Mošćenička Draga Rikardo Staraj, pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar, predsjednik Koordinacije udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Kvarnera i Istre Robert Mohović, direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov, vlasnik barke Marcello Hubička te brodograditelji Loris Rubinić i Josip Rubinić.

Preuzeto s: Rivijera News

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Uskoro asfaltiranje prve dionice ceste u Žegotima

Dogovoreno je da će se završni sloj asfalta duž cijele dionice staviti odjednom što znači da će cesta biti zatvorena ...