Početna - IZDVOJENO - Postoje dokazi da je virus ipak mutirao i da mlađi od 60 nemaju simptome

Postoje dokazi da je virus ipak mutirao i da mlađi od 60 nemaju simptome

Beroš tvrdi kako je iz stručne literature doznao da je virus mutirao. ‘Postoje dokazi da je virus ipak mutirao i da mlađi od 60 nemaju simptome’. Opet brani i stranačkog šefa

Ministar zdravstva Vili Beroš danas u sklopu predizborne kampanje boravi u Dalmaciji, gdje je obišao pripadnike Hrvatske gorske službe spašavanja.

Osvrnuo se i na pitanje je li premijer Andrej Plenković trebao otići u samoizolaciju nakon kontakta sa zaraženim tenisačem Novakom Đokovićem.

“Sigurno je da nitko ne odlazi u samoizolaciju na vlastiti zahtjev, o tome jasno odlučuje struka. Trebamo inzistirati na tome da struka određuje te kriterije. Struka se o tome jasno očitovala. Svi građani bi trebali poštivati mjere HZJZ-a”, kaže ministar, prenosi N1 televizija.

Nije protiv ideje da u javnom prijevozu bude obvezno nošenje zaštitne maske, ali konačnu odluku treba ostaviti stručnjacima i epidemiolozima.

Tvrdi kako je doznao informaciju koja ga je jako razveselila, iz stručne literature doznao je da je virus mutirao.

“Istraživanje je pokazalo da preko 92 posto slučajeva svih koji su novodijagnosticirani ispod 60 godina nema nikakvih kliničkih simptoma, što me silno veseli, a moglo bi biti i indirektni dokaz da je virus mutirao”, rekao je Beroš.

Preuzeto s: novilist.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Akcija deratizacije na području Lovrana

Jesenska akcija obavezne preventivne deratizacijske mjere na području Općine Lovran provodit će se od 24. rujna do 30. rujna ove ...