Početna - ZABAVA - Postoji metoda koja uklanja celulit u samo tri tjedna!
žena
foto: pexels

Postoji metoda koja uklanja celulit u samo tri tjedna!

U ponudi većine wellnesa kao i kozmetičkih salona možete pronaći suho četkanje kože kao i razne anticelulitne masaže, a koje vašu kožu čine mekom i sjajnom. No isto tako to možete raditi i u vlastitom domu, sami.

Rijč je o tehnici koja se stoljećima koristi u Rusiji, Turskoj i Skandinaviji, a ima i mnogobrojne zdravstvene dobrobiti – od jačanja imunološkog sustava, do detoksikacije organizma.

Sve što je potrebno za suho četkanje kože je četka od prirodnih vlakana i oko pet do maksimalno 10 minuta dnevno kako bi već nakon nekoliko dana vidjeli prve rezultate.

ČETKANJEM KOŽE

  • 1. uklanjamo odumrle stanice
  • 2. stimuliramo brži rast novih, posebno vezivnih stanica koje su odgovorne za čvrstoću i elastičnost naše kože.

Poticanjem cirkulacije te masažom razbijamo i masne naslage ispod kože, čime smanjujemo vidljivost celulita.

Kao što smo rekli, ovom tehnikom poboljšava se protok krvi i limfe u našem organizmu, što za posljedicu ima bolji transport kisika do stanica naše kože, ali i poticanje izbacivanja toksina iz našeg tijela. Upravo zbog toga pri detoksikacijskim programima kao što je Detox Mg predlaže se suho četkanje kao jedna od aktivnosti koja, uz zdravu prehranu, može dodatno ubrzati čišćenje organizma.

Za potpuno izbacivanje toksina iz našeg tijela i smanjenje celulita svakodnevno morate četkati svoju kožu najmanje tri tjedna.
Suho četkanje kože najbolje je provoditi netom prije tuširanja, a za još bolje rezultate nakon tretmana tuširajte se naizmjence toplom i hladnom vodom.

KAKO PROVODITI SUHO ČETKANJE?
Četkom od prirodnih vlakana četkajte kožu dugačkim, ravnim pokretima počevši od nogu, od stopala prema gore, zatim ruku, od šaka prema ramenima. Leđa četkajte odozgora prema dolje i trbuh odozdo prema gore. Takvo će četkanje usmjeriti limfu prema srcu, stoga nikako ne četkajte u suprotnom smjeru, jer usmjerava limfu od srca, što može uzrokovati dodatno opterećenje vena i limfnih čvorova. Možete četkati i lice, ali koristite manju i nježniju četku.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

13. Večer klapa va Leprince ove subote

Ove subote, 9. srpnja s početkom u 20.30 u Starom Gradu u Veprincu održat će se 13. Večer klapa va ...