Početna - GOSPODARSTVO - Poticaj za zapošljavanje i samozapošljavanje u Općini Lovran
lovran 1

Poticaj za zapošljavanje i samozapošljavanje u Općini Lovran

Javni poziv poduzetnicima i fizičkim osobama s područja Općine Lovran na podnošenje zahtjeva za dodjelu poticaja po programu poticanja zapošljavanja i samozapošljavanja u 2019. godini.

Korisnici sredstava Programa poticanja zapošljavanja i samozapošljavanja za 2019. godinu mogu biti postojeći i novi mikro i mali poduzetnici sa sjedištem ili poslovnom jedinicom u na području Općine Lovran, te obrtnici i slobodna zanimanja. Mikro i mali poduzetnici su oni koji na zadnji dan poslovne godine koja perete ode godini u kojoj se ostvaraju poticaj u svojim financijskim izvještajima ime pokazatelje koji ne prelaze dva od sljedeće uvjeta:
– Ukupna aktiva 30 000 000 kn,
– Prihod 60 000 000 kn,
– Prosječan broj radnika tijekom poslovne godine 50.

Sredstva poticaja namijenjena su za zapošljavanje nezaposlenih osoba i mogu ih koristiti poduzeća koja su 2009. zaposlili ili će zaposliti nove osobe s prebivalištem na području Općine Lovran na neodređeno ili određeno vrijeme od najmanje 12 mjeseci sa punim radnim vremenom uz uvjet da nisu bile zaposlene unazad 30 dana od dana zapošljavanja.

Za svaku novozaposlenu osobu daje se jednokratni poticaj u iznosu od 3000 kn. Za svaku novu zaposlen u osobu s invaliditetom daj se jednokratni poticaj u iznosu od 4000 kn. Iznosi koji se daju kao poticaj za samozapošljavanje su 3000 kn jednokratno za muškarce i 3500 kn jednokratno za žene.

Više informacija o poticajima te obrazac zahtjeva i kako podnijeti zahtjev potražite na službenim stranicama Općine Lovran, www.opcinalovran.hr.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Prvenstvu Hrvatske u karateu David Milinovich iz Jurdana osvojio 1. mjesto

Iako pod posebnim uvjetima održano je Prvenstvo Hrvatske u Karateu za kadete, juniore i U 21 održano u dvorani mladosti ...