Početna - GOSPODARSTVO - Poticaji grada Opatije u službi poduzetničkih ideja

Poticaji grada Opatije u službi poduzetničkih ideja

Grad Opatija i ove godine nastavlja s Programom poticanja zapošljavanja i poduzetništva te razvoja zaleđa, koji je upravo na javnoj raspravi, za što je u proračunu za 2021. godinu planirano 1.600.000,00 kuna.
Kao i u prijašnjim godinama, građani Opatije mogu ostvariti poticaje za zapošljavanje nezaposlenih osoba, za početak obavljanja registrirane djelatnosti, subvencije kamata na kredite, dobiti poticaje za obavljanje djelatnosti u zaleđu i na području pojedinih mjesnih odbora, kao i poticaje za troškove prijave na natječaje za bespovratna sredstva iz fondova EU ili nacionalnih fondova.
Novost su poticaji za studiranje nosioca obrta i slobodnih zanimanja i članova uže obitelji. Ovaj oblik poticaja namijenjen je obrtima i slobodnim zanimanjima koji imaju prebivalište na području Grada Opatije čiji nosioci ili članovi uže obitelji tijekom 2021. g. upisuju studijsku godinu u statusu redovnog ili izvanrednog studenta na visokom učilištu, odnosno veleučilištima ili sveučilištima u Republici Hrvatskoj. Studiji obuhvaćaju: stručni studij, preddiplomski studij, diplomski studij, integrirani preddiplomski studij i diplomski studij te specijalistički diplomski stručni studij. Iznos poticaja iznosi 50% troška školarine, a najviše do 3.000 kuna godišnje za svaku godinu studija.
U 2020. godini je prema Programu poticanja zapošljavanja i poduzetništva te razvoja zaleđa primljeno ukupno 49 zahtjeva. Realizirano je i 16 ugovora po zahtjevima zaprimljenima u 2019. godini. Potpisano je ukupno 50 ugovora, a još 14 zahtjeva zaprimljenih u prosincu je u pripremi za realizaciju.
Na području Opatije, prema podacima Poslovne Hrvatske, u 2020. godini otvoreno je 55 novih obrta i 61 tvrtka, čemu značajno doprinosi i gradski Program poticaja.

Izvor : opatija.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Sanacija odlagališta otpada Osojnica

Sanacija nekadašnjeg odlagališta otpada Osojnica napreduje po planu. Završetak se očekuje početkom jeseni ove godine.Trenutno se dovršavaju radovi na izgradnji ...