Početna - GOSPODARSTVO - Potpisan Sporazum o suradnji na pripremi i razvoju koncepta “Kastav-pametni grad”

Potpisan Sporazum o suradnji na pripremi i razvoju koncepta “Kastav-pametni grad”

Gradonačelnik Grada Kastva Matej Mostarac i ravnatelj Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije potpisali su Sporazum o suradnji na pripremi i razvoju koncepta “Kastav – pametni grad”.

S ciljem podizanja kvalitete života i standarda građana Grada Kastav će u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Primorsko-goranske županije razvijati i implementirati brojne i inovativne, tehnološki napredne i ekonomski opravdane projekte. 

“Kastav je jedan od prvih gradova u Hrvatskoj koji je donio ovu strategiju, koja nije stajala u ladici već se ozbiljno radi na njezinoj implementaciji. Ja vjerujem da će mnoga rješenja uskoro biti predstavljena. Izuzetno nam je drago što s Gradom Kastvom započinjemo transformaciju Kastva u tzv. pametni grad”, naglasio je Kružić. 

“Istaknuti treba gradsku aplikaciju, kojom će građani davati informacije Gradu. Radi se i rebranding web stranice, koja će biti povezana s aplikacijom. Pokrenuli smo i suradnju s tvrtkom Ericsson Nikola Tesla kako bi prikupili podatke o dolascima na području Kastva te kvalitetnije usmjeriti prometnu infrastrukturu ili trgovačke centre. U Kastvu želimo vidjeti pametno naselje, komunalno kompletno opremljeno infrastrukturom potrebnom za moderan život”, poručio je Gradonačelnik.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Državni tajnik za sport Tomislav Družak posjetio Kastav

Na susretu je bilo govora i o važnoj ulozi sporta u krizi koju je izazvala pandemija koronavirusa Državni tajnik za ...