Početna - IZDVOJENO - Potpisano pismo o suradnji između Opatije i Shangaia
prezentacija-turistickih
foto: Grad Opatija

Potpisano pismo o suradnji između Opatije i Shangaia

Prošli tjedan u opatijskoj Vili Angiolini potpisano je pismo namjere o budućoj suradnji između turističkih zajednica Shanghai i Opatija. Pismo su potpisali  predsjednik TZ Shanghai Jin Song Yang i gradonačelnik Grada Opatija, ujedno i predsjednik TZ Opatija Ivo Dujmić.

Prezentaciju grada Shanghai pod nazivom «Shanghai meets Croatia in Opatija» održali su predsjednik TZ Shanghai Jin Song Yang i zamjenik direktora TZ Shanghai Ping Chen, a prisutna je bila i generalna direktorica Shanghai China Travel International Ltd. Bei Zheng, gradonačelnik Grada Opatija Ivo Dujmić, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić te dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu prof.dr.sc. Dora Smolčić Jurdana, kao i predstavnici Turističkog vijeća TZ grada Opatije, UHPA-e, hotelskih kuća i turističkih agencija.

U pozdravnom govoru gradonačelnik Ivo Dujmić istaknuo je da je posjet delegacije iz grada Shanghai uzvratni posjet Opatiji te istaknuo zadovoljstvo potpisivanjem pisma namjere između dvije turističke zajednice kojim se turističke agencije potiču na zajedničku promociju turističkih resursa i proizvoda.

Predsjednik TZ Shanghai Jin Song Yang zahvalio je domaćinima i iskazao zadovoljstvo što je danas potpisano pismo namjere naglasivši pri tom kako su poveznice gradova Shangai i Opatija jako velike s obzirom da su oba grada začetnici razvoja turizma u svojim državama. Istaknuo je kako postoje brojne mogućnosti za suradnju te kako vjeruje da je ovo tek početak brojnih zajedničkih projekata.

Kineska delegacija boravi u Opatiji tri dana s ciljem upoznavanja Opatije i hrvatskog tržišta te istraživanja mogućnosti suradnje kineskih i hrvatskih partnera.

Kineski turisti prošle su godine u Opatiji ostvarili 13.375 turističkih dolazaka i 16.117 noćenja što je povećanje od 41% u odnosu na 2014. godinu i čak 11 puta više noćenja u odnosu na 2011. godinu. U Hrvatskoj su kineski gosti 2015. godine ostvarili 88.000 dolazaka (44% više) i 130.000 noćenja (46% više).

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...