Početna - IZDVOJENO - Potvrđeno korištenje sredstava Proračunske zalihe za donatorsku akciju Vukovarski vodotoranj
vodotoranj
foto: wikipedia

Potvrđeno korištenje sredstava Proračunske zalihe za donatorsku akciju Vukovarski vodotoranj

Grad Rijeka uključit će se u donatorsku akciju Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva i obrane Vukovara tijekom agresije na Hrvatsku s donacijom u iznosu od 250.000 kuna.

S obzirom da sredstva nisu osigurana u proračunu Grada Rijeke za 2016. godinu, pročelnica Ureda Grada Verena Lelas Turak predložila je da se ona stoga osiguraju iz Proračunske zalihe. Gradonačelnik Obersnel prihvaćajući ovaj prijedlog rekao je da mu se gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava obratio sa zamolbom za uključenje u donatorsku akciju kojom se žele prikupiti sredstva za konzerviranje i prenamjenu Vodotornja u Memorijalno spomen obilježje Vodotoranj Vukovar.

„Budući da smo uvijek sudjelovali u čitavom nizu aktivnosti u makar djelomičnom zalječivanju ratnih rana u Vukovaru, od izgradnje sportske dvorane u Borovu i pješačkog mosta koji povezuje dva dijela grada do dugogodišnjeg financiranja 10 vukovarskih stipendista, naravno da ćemo podržati i ovu inicijativu“, rekao je Obersnel.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...