Početna - IZDVOJENO - Potvrđeno: Zračna luka nosit će ime Franje Tuđmana
pleso
web

Potvrđeno: Zračna luka nosit će ime Franje Tuđmana

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić u razgovoru za Dnevnik Nove TV potvrdio je da će se Zračna luka Zagreb zvati po prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

– Zračna luka Zagreb zvat će se po predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, to nije upitno. To nikad nije ni bilo upitno, o tome razgovaramo zadnjih par mjeseci i u trenutku puštanja u rad novog terminala, on će se zvati po prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu. To nije upitno niti vrijedno bilo kakve javne rasprave u Hrvatskoj – izjavio je Hajdaš Dončić.

Istaknuo je kako takva odluka nije donesena pod pritiskom HDZ-a.

– Mi nemamo nikakav politički pritisak, Franjo Tuđman je hrvatski predsjednik, antifašist, partizan i moj Zagorac. O tome razgovaramo već nekoliko mjeseci, 3. srpnja je povjerenstvo za praćenje koncesije, a davatelj koncesije, dakle Vlada RH je ionako planirala da novu zračnu luku, ne staru, imenuje imenom prvog predsjednika. To je za nas normalno, što Gradu Zagrebu pa ni HDZ-u, koji je vladao Hrvatskom mnogo godina, nikad nije palo na pamet. Nema političkog pritiska, zračna luka će se zvati Zračna luka Franjo Tuđman – poručio je.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...