Početna - IZDVOJENO - Povedi nonu u sezonu na predstave, pričaonice, koncerte, Opatija
Predstava

Povedi nonu u sezonu na predstave, pričaonice, koncerte, Opatija

Nova kazališno-koncertna sezona ustanove Festival Opatija počinje u četvrtak 8. listopada. Na samome početku prigodni je program uz Dječji tjedan, a nakon nekoliko godina dijelom sezone ponovno postaju i koncerti.

Sezonu Festivala Opatija otvorit će 8. listopada u 20 sati u hotelu Adriatic predstava zagrebačkoga Satiričkog kazališta Kerempuh Ne igraj na Engleze, s vrhunskim glumcima Tarikom Filipovićem, Borkom Perićem i Hrvojem Kečkešom u glavnim ulogama. Ulaznice koštaju 70 kuna.

U Opatiji će se obilježiti i Dječji tjedan. Program u suradnji s Društvom Naša djeca počinje u petak 9. listopada u 17 sati igraonicom popularne igre Čovječe, ne ljuti se! u paviljonu Juraj Šporer. Dan kasnije na istom mjestu u 11 sati bit će prva u nizu popularnih pričaonica za djecu. Interaktivno će se pričati Tri prašćića uz pratnju Franje Stojakovića na klarinetu. Nakon toga slijedi bajkoviti kviz.

U nedjelju 11. listopada u 17.30 sati u foajeu kongresne dvorane Adriatica bit će zatvaranje Dječjeg tjedna. Uključuje dječju igru iznenađenja, zatim u 18 sati okupljenim mališanima i njihovim roditeljima predstavit će se dječja kazališna skupina Shanghai Little Star Art Troup iz Kine s glazbeno-akrobatskom predstavom Pjesme i osmijesi. U Opatiju dolaze u suradnji s Veleposlanstvom NR Kine u Hrvatskoj.

Nakon nekoliko godina, Festival Opatija u program uključuje i koncerte, u suradnji s opatijskim hotelom Bristol. Ondje će prvi u nizu koncerata održati slovenski skladatelj i glazbenik Vasko Atanasovski i njegov trio, 16. listopada s početkom u 20 sati. Do kraja jesenje sezone bit će u Opatiji još dobrih predstava, koncerata, pričaonica…, sve do prigodnoga Božićnog koncerta 23. prosinca u 20 sati u dvorani hotela Imperial.

Moto pod kojim se odvija ovosezonski program je Povedi nonu u sezonu, odnosno poziv ciljanoj skupini kazališno-koncertnog programa: cjelokupnoj populaciji, od najmlađe djece koja jedva samostalno hodaju, do generacije treće dobi koja najviše uživa upravo u društvu svog potomstva, objašnjavaju u Festivalu Opatija. Program događanja možete pronaći na njihovoj internetskoj

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...