Početna - IZDVOJENO - Povodom obilježavanja blagdana Martinja 118 vozača u alkoholizranom stanju
Stop Policija
arhiva

Povodom obilježavanja blagdana Martinja 118 vozača u alkoholizranom stanju

Između 6. i 16. studenoga na području Policijske uprave primorsko-goranske policija je provodila pojačane aktivnosti prvenstveno u cilju sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola. Tijekom tog razdoblja zabilježeno je ukupno 1.375 prometnih prekršaja, od čega se 118 prekršaja odnosi na vožnju pod utjecajem alkohola. Alkotestirano je 896 vozača, a nedozvoljena koncentracija alkohola utvrđena je kod 113 vozača/vozačica osobnih vozila, četiri vozača mopeda i jednog vozača teretnog vozila.

Najveći je broj vozača/vozačica s izmjerenom koncentracijom alkohola između 0,51 i 1 g/kg, njih 60, nakon čega je 27 vozača/vozačica s koncentracijom alkohola iznad 1,51 g/kg. Prema dobi, najviše je alkoholiziranih vozača/vozačica, njih 38 bilo između 31. i 40. godine života.

Rekordna koncentracija alkohola u razdoblju obilježavanja „Martinja“, izmjerena je 28-vozaču Toyote, delničkih registracijskih oznaka, kojeg je policija zaustavila na području Dražica 11. studenoga oko 23.10 sati. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,71 g/kg. Osim alkohola, u ovom razdoblju policija je zabilježila 439 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, zatim 125 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 30 prekršaja upravljanja vozilima kojima je isteklo važenje prometne dozvole ili su tehnički neispravna.

Najveća nepropisna brzina izmjerena je 15. studenoga na području Vrbovskog, na auto cesti A6 u smjeru Rijeke, gdje je zabilježeno osobno vozilo marke Porsche, zadarskih registracijskih oznaka koje se kretalo brzinom od 179 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h. Nadalje, u istom razdoblju zabilježene su 52 prometne nesreće u kojima su tri osobe teško, a pet ih je lakše ozlijeđeno. Izdvajamo prometnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđen 22-godišnji vozač mopeda marke Tomos. U ovoj prometnoj nesreći sudjelovao je i 37-godišnji vozač osobnog vozila marke Renault, a prometna nesreća se dogodila 13. studenoga oko 21,30 sati na području mjesta Jurdani. Ozlijeđeni 22-godišnjak je zbog zadobivenih ozljeda prevezen u KBC Rijeka, a utvrđivanje svih okolnosti ove nesreće je u tijeku.

Također, djelatnici prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske jučer, 15. studenoga su u sklopu redovnih poslova kontrole i nadzora prometa na cestama dijeljenjem promidžbenog letka kojim se upozorava na opasnosti u prometu, obilježili su Svjetski dan sjećanja na žrtve prometa. Podsjećamo, obilježavanje sjećanja na žrtve prometa započelo je 1993. godine u Velikoj Britaniji, a od 2004. godine redovito se obilježava i u Republici Hrvatskoj.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...