Početna - GOSPODARSTVO - Povoljnija obnova industrijskih pogona i strojeva
Surplex rabljeni strojevi

Povoljnija obnova industrijskih pogona i strojeva

Posljedice financijske krize osjećaju se još i danas. Oslabljeno gospodarstvo i slaba kupovna moć onemogućavaju tvrtkama ekspanziju ili čak stabilno poslovanje. U ovakvoj poslovnoj okolini nije jednostavno pronalaziti rješenja i načine za modernizaciju pogona. Nemogućnost podmirenja financijskih obaveza je također u današnje vrijeme vrlo čest slučaj. Tvrtke posjeduju nepokretnu imovinu, no nemaju financijskih instrumenata kojima bi podmirile dugovanja. Također, većina tvrtki ima specijalizirana znanja i kompetencije u onome što proizvode, no prilikom prodaje, nabave stroja ili jednostavno njegovog premještanja nemaju potrebnog iskustva.

Upravo takve nedostatke su braća Bruno i Florian Schick odlučili od 1999. popuniti i ponuditi svoje usluge na tržištu. U Düsseldorfu osnivaju tvrtku SurplexGmbH i prvotno se bave online trgovinom rabljenih strojeva. S obzirom da je ova trgovina omogućila međunarodnu povezanost između tržišnih sudionika, tvrtka se razvijala velikom brzinom sa širenjem Interneta. Danas se tvrtka širi i na tržište jugoistočne Europa te sa željom da se pomogne hrvatskim poduzetnicima i obrtnicima, Surplex od ove godine ulazi i na hrvatsko tržište. Jednostavna i pregledna stranica na hrvatskom jeziku omogućava pregledavanje i kupnju rabljenih strojeva mnogih poznatih svjetskih proizvođača.

Poslovni model tvrtke Surplex temelji se na ponudi različitih mehanizama ugovaranja kupnje i prodaje. Tržišne akcije poput online aukcija ili aukcija na licu mjesta su tipične za Surplex. Aukcije uživo karakterizira potreba za fizičkom prisutnošću kupca na mjestu prodaje, dok se online aukcije odvijaju preko Surplex platforme i omogućavaju praćenje više aukcija odjednom. Korisnik na ovoj platformi može pregledavati fotografije stroja, karakteristike i cijenu. Također u slučaju prodaje, bilo da se klijent odluči na aukcijsku prodaju (putem interneta ili na licu mjesta), bilo da se radi o izravnoj privatnoj prodaji, stručnjaci iz Surplexa svojim savjetima i znanjem osiguravaju optimalno korištenje platforme. Praćenje stanja aukcije ili savjetovanje su raspoloživi u bilo kojem trenutku. S obzirom da se ponekad trguje strojevima s posebnom namjenom koji imaju visoku cijenu, kupac nije u mogućnosti u kratkom roku prodati željeni stroj i postići likvidnost. Od velike pomoći tu je usluga otkupa stroja koju tvrtka Surplex nudi tržišnim sudionicima. Novac se odmah isplaćuje prodavatelju, a Surplex na sebe preuzima brigu oko stroja. Surplex također posjeduje specijalna znanja u organiziranju stečajnih aukcija. Kod takvih aukcija se klijentu pomaže unovčiti imovina te postići likvidnost. U svim segmentima poslovanja Surplex pokazuje iznimnu razinu profesionalnosti i stručnosti. Stručnjaci ove njemačke tvrtke, uz provođenje online aukcija i kupoprodaju rabljenih strojeva, koji čine njihovu svakodnevnicu, te druge navedene aktivnosti, nude i profesionalneusluge procjene, uklanjanja i preseljenja pogona ili strojeva te posjeduju mnogo iskustva i znanja koji su potrebni za ovakve kompleksne operacije.

U procesu uspostavljanja dinamičnog i transparentnog tržišta rabljenim strojevima, kod korištenja usluga tvrtke Surplex isprepliću se profesionalnost, visoka razina stručnosti te uslužnost, a samim time Surplex se svrstava na vodeće mjesto kada su u pitanju rabljeni strojevi i online aukcije. Financijska isplativost, briga oko klijenta i stručno savjetovanje su prepoznati među mnogim internacionalnim tvrtkama, koje svoje uspješno poslovanjemogu jednim dijelom pripisati racionalnijoj kupnji i opremanju pogona uz profesionalnu podršku kojuSurplex nudi.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...