Početna - IZDVOJENO - Povorka hrvatskog ponosa i slave
povorka rijeka

Povorka hrvatskog ponosa i slave

Treći po redu mimohod Riječana povodom Dana državnosti predstavili su u ime organizatora, Marin Miletić iz Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije, Irena Kačić, predsjednica udruge udovica HDBR PGŽ, predstavnik Zajednica udruga Domovinskog rata PGŽ Damir Uskok i Perica Prpić iz Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata.

Kako je naglasio Miletić, okupljanje građana bit će u Vukovarskoj ulici kod murala Vukovar od kuda točno u 12 sati kreće mimohod, preko Korza do Mosta branitelja  gdje će se zapaliti svijeće i po prvi puta ove godine pročitati imena 204 poginula hrvatska branitelja s područja Primorsko – goranske županije. Nakon toga, u 13 sati u katedrali sv. Vida služit će se sveta misa koju će predvoditi msgr. Emil Svažić, glavni vikar Riječke nadbiskupije. Dragovoljci s Grobnika i ove su godine pripremili proslavu koja započinje u 15 sati u Lukežima.

Perica Prpić je naglasio kako se na ovaj dan moramo prisjetiti novije hrvatske povijesti i početka samostalnosti te kako je važno upoznati mlade s tim dijelom povijesti i upoznati ih sa vrijednostima koje su njegovali hrvatski branitelji koji su otišli u obranu domovine.

Damir Uskok je iskoristio priliku da pozove sve građane da im se pridruže i neka na taj dan izvjese hrvatske zastave. Također je napomenuo kako će povorka imati redare i policijsku pratnju koji će osigurati da mimohod prođe mirno i dostojanstveno.

Irena Kačić uputila je poziv svima, udovicama, roditeljima, djeci, pogotovo mladima da se okupe u što većem broju kako bi svi zajedno odali počast onima koji su izgubili svoje živote u Domovinskom ratu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Pijanist iz Matulja Zvjezdan Ružić i njegov klavir plove uvalom Sakarun

Nakon koncertnog spektakla Zvjezdana Rzžića na pontonu na Drugom jezeru u Maksimiru, njegovi su se instrumenti našli na pontonu posred ...