Početna - IZDVOJENO - Požar lokaliziran, gašenje još traje
požar c.i.o.s
foto: web

Požar lokaliziran, gašenje još traje

Požar u skladištu tvrtke C.I.O.S. na zagrebačkom Jankomiru, koji je lokaliziran sinoć, sada se detaljno gasi i to će trajati možda i dva dana zbog velike količine materijala koji je bio zahvaćen.

Radnici CIOS-a strojevima premještaju materijal na požarištu, a vatrogasci gase i hlade dio po dio, to detaljno gašenje bi moglo potrajati. Najveći problem za vatrogasce su kocke prešanih automobila jer metal zahvaćen požarom dosegne temperaturu i do tisuću stupnjeva, tako da se one, kao i drugi materijal koji je bio zahvaćen vatrom, premještaju i odvajaju pjenom.

Sada je na tom poslu 60-ak vatrogasaca i 20-ak vozila, po pola iz Javne i dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi. Kiša je pomogla hlađenju i spustila je čestice. Južni vjetar koji je puhao jučer poslijepodne udvostručio je područje požara, a gašenju je uvelike pomoglo kad je dobava vode za vodene topove rješena crpljenjem iz jezerca u blizini C.I.O.A-a.

Pomogao je helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, koji je od 15:55 do 20 sati u 40 letova izbacio 74 tone vode.

Analiza uzoraka zraka uzetih tijekom požara u C.I.O.S-u ne ukazuju na odstupanja od graničnih vrijednosti, no zdravstvo i dalje preporuča građanima da izbjegavaju nepotrebno kretanje i zadržavanje u neposrednoj blizini požarišta. Građanima koji pripadaju najosjetljivijim skupinama poput osoba s kroničnim respiratornim ili kardiovaskularnim bolestima, maloj djeci ili jako starim osobama, Zavod trenutno preporuča iz preventivnih razloga ostanak doma. Ostali građani mogu obavljati svoje obvezne dnevne aktivnosti, priopćeno je iz gradskog Ureda za hitne situacije.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...