Početna - IZDVOJENO - Poziv na uključenje izrade Lokalnog programa za mlade

Poziv na uključenje izrade Lokalnog programa za mlade

Prvi strateški dokument namijenjen mladima koji ima za cilj poboljšati kvalitetu života mladih.

Grad Opatija je krenuo u izradu Lokalnog programa za mlade, a proces izrade predviđen je u periodu od ožujka do prosinca 2018. godine. Lokalni program za mlade Grada Opatije 2018. – 2021. prvi je strateški dokument namijenjen mladima, koji ima za cilj objediniti potencijale mladih u zajednici i potrebe mladih te na osnovu njih izraditi prioritete i mjere kojima Grad Opatija namjerava odgovoriti, poboljšavajući time kvalitetu života mladih u lokalnoj zajednici do 2021. godine, istaknuli su na konferenciji za medije održanoj jučer u Centru Gervais gradonačelnik Ivo Dujmić i Diana Kovačić iz Udruge Žmergo, koja koordinira procesom te pozvali sve mlade Opatijce, kao i sve one koji rade s mladima da se uključe u izradu ovog dokumenta.

– Prema posljednjem popisu 15 posto stanovništva u Opatiji čine mladi. U posljednjih desetak godina Grad je napravio mnogo za svoje mlade sugrađane – izgradili smo Sportsku dvoranu i Centar Gervais, gradimo novi dječji vrtić, imamo dječju plažu i mnogobrojna dječja igrališta, ali ono što posebno želim istaknuti su potpore, i to potpore za zapošljavanje i potpore za otvaranje obrta kao i stipendije za učenike i studente. Puno smo učinili za naše mlade, a sada smo krenuli i dalje, u izradu Lokalnog programa za mlade. Zaprimili smo ponude za izradu lokalnog programa za mlade i odlučili smo se za udrugu Žmergo, koja će koordinirati procesom, istaknuo je gradonačelnik Dujmić i pozvao mlade da se uključe i da kažu što žele te najavio osnivanje radne skupine koja će pratiti provedbu programa.

Predsjednica udruge Žmergo Diana Kovačić istaknula je kako je cilj konferencije za medije pozvati mlade, ali i sve građane Opatije koji direktno i indirektno rade s mladima, ili su pak roditelji mladih da se aktivno uključe kroz moguće oblike suradnje, a kako bi doprinijeli izradi ovog važnog dokumenta.

– Proces izrade sastoji se od niza aktivnosti kojima će se ispitati potrebe mladih, dosadašnja i planirana ulaganja u mlade te potencijali zajednice kroz izradu „mape zajednice“ na raspolaganju mladima. Proces će koordinirati naša udruga Žmergo u suradnji s Gradom Opatija i Savjetom mladih potičući aktivno sudjelovanje mladih i svih koji direktno djeluju za mlade. Također ćemo imati fokus grupe i sastanke stručnih radnih skupina u  nekoliko tematskih područja, a sve zainteresirane pozivamo na Konferenciju za mlade 7. svibnja u Centar Gervais u sklopu koje će se održati tematske fokus grupe te javna tribina o problemima i potrebama mladih na lokalnoj razini s ciljem prikupljanja povratnih informacija mladih za izradu prioriteta i mjera Lokalnog programa za mlade, istaknula je Kovačić te pozvala sve mlade građane, učenike, studente, predstavnike škola, roditelje i sve koji rade s mladima da dođu na Konferenciju u svibnju.

Svi koji neće moći prisustvovati konferenciji, moći se u izradu programa uključiti putem on-line upitnika koji će uskoro biti dostupan na mrežnim stranicama udruge Žmergo te portalu Grada Opatije.

Upitnik za organizacije civilnog društva

Upitnik za javne ustanove i poslovne subjekte

Upitnik za građane

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

“Hodajući kolegij”

Gradonačelnik Opatije sa suradnicima obišao gradilišta i već završene radove „Hodajući kolegij“ gradonačelnika Ive Dujmića, pročelnika upravnih odjela i ostalih ...