Početna - IZDVOJENO - Predavanje “ADHD iz perspektive roditelja”
adhd

Predavanje “ADHD iz perspektive roditelja”

U srijedu, 9.3. s početkom u 18 sati u Narodnoj čitaonici Gradske knjižnice Rijeka, održati će se predavanje “ADHD iz perspektive roditelja”, o čemu će govoriti Ledi Kodnik.

Do sada smo navikli slušati razne stručnjake, teorije, metode i postupke kako bi trebalo raditi s ADHD-om, a ovo predavanje je nešto sasvim drugačije, jer će svoje iskustvo prenijeti jedan roditelj. Kako su došli do saznanja da njihovo dijete ima ADHD, što su učinili po pitanju olakšavanja djetetu školovanja, kako su se i sami nosili s činjenicom da im dijete ima ADHD, sve to podijeliti će majka Ledi Kodnik. Cilje je predavanja osnažiti roditelje, otvoriti put novoj perspektivi za učitelje, a širu javnost informirati o tome što nosi život s ADHD-om.

Udruga Buđenje, organizator ovog predavanja, je udruga za razumijevanje ADHD-a osnovana je u Zagrebu 2004.a započela je s radom u ožujku 2005. godine kada je Marko Ferek održao svoje prvo predavanje. Cilj udruge je ukazati da među ADHD populacijom postoje kreativni pojedinci – hiperaktivni sanjari te educirati i podignuti nivo svjesnosti o hiperkativnim sanjarima i ADHD-u. Predsjednik udruge je već spomenuti Marko Ferek, autor inače poznate knjige “Hiperaktivni sanjari”. Od nedavno u Rijeci postoji i podružnica Udruge Buđenje s predsjednikom Sašom Pavlićem. Prvi projekt kojim koordinira riječka podružnica je Ljubičasti telefon.

Projekt „Ljubičasti telefon“ osmišljen je u suradnji Udruge Buđenje – udruge za razumijevanje ADHD-a – podružnica Rijeka i Dječjeg doma „Tić“ s ciljem stvaranja platforme za jednostavnije i efikasnije pružanje besplatne psihosocijalne potpore i savjetovanja kroz formu telefona, e-mail-a i Facebook stranice. Projekt je u potpunosti financiran namjenskim sredstvima Ministarstva zdravlja i provodi se na području Rijeke. Savjetovanja se odnose na probleme u koncentraciji i pažnji, hiperaktivnosti i impulzivnosti.

Osim savjetovanja Ljubičasti telefon će u ovoj školskoj godini organizirati 6 predavanja. Tri predavanja odnose se na  probleme s koncentracijom i pažnjom te hiperaktivnosti i impulzivnosti i otvorena su za širu javnost.Tamra Žakula Desnica, ravnateljica Dječijeg doma “Tić” voditi će predavanja na temu Vršnjačkog nasilja i nasilja nad djecom i to u tri bloka- jedan za roditelje, jedan za učitelje i stručne suradnike te jedan za djecu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

EPK Susjedstvo Kastav inicijativom prema ministarstvima poziva: Sačuvajmo ugrožene jezike!

Na web platformi susjedstva Kastav predstavljena je, između ostalog, i inicijativa za očuvanjem svih dijalekata hrvatskog jezika, a sljedećeg će ...