Početna - IZDVOJENO - Predavanje „Moć Inspiracije“
akropola
web

Predavanje „Moć Inspiracije“

Predavanja pod nazivom “Moć inspiracije” u organizaciji kulturne udruge “Nova Akropola” održati će se u petak, 18.09.2015. u 19:30 sati u prostoru Udruge na adresi Jedrarska 5/III.

Predavanja “Moć inspiracije” razraditi će tematiku inspiracije, njenog postojanja, nastanka, što ju i kako pokreće i slično. Ukratko o predavanju:
Ukratko o predavanju:

Čudesna je moć inspiracije. Pokreće najuzvišenija stanja, budi nemoguće snove, otvara nove horizonte, stvara najljepša djela, čini boljim sve što dotakne… Ali, gdje je i kako nastaje? U kojim dimenzijama boravi? Čime se napaja? Što li sve znači ovo božansko nadahnuće Muza čiju su zaštitu prizivali najveći filozofi i pjesnici stare Grčke? Što li sve može herojski zanos Giordana Bruna? Zna se da inspiraciju nije lako pronaći, a stalno smo okruženi njenim čudesnim zovom. Znamo i da je nije lako sačuvati, ni prenijeti u ovaj vidljivi svijet… A toliko je nevjerojatnog kulturnog blaga u povijesti čovječanstva stvoreno i stvara se njenom moćnom dirigentskom rukom. Toliko je plemenitih djela ostavilo svoje tragove koji nas ne prestaju nadahnjivati…

Mnogo toga
Dođe i ode
A ipak bude vjerno svijetu…
Emily Dickinson

Ulaz na predavanje je slobodan!

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...