Početna - IZDVOJENO - Predavanje Via Dinarica- najljepše od Dinarida, Opatija
premuziceva-staza
foto: Alan Čaplar- Premužićeva staza

Predavanje Via Dinarica- najljepše od Dinarida, Opatija

Planinarsko društvo “Opatija” poziva sa zadovoljstvom članove i prijatelje Društva te zainteresirane građane na predavanje Alana čaplara “Via Dinarica – najljepše od Dinarida”, koje će se održati u Velikoj dvorani opatijske Vile “Antonio” u srijedu 28. rujna 2016. s početkom u 18 sati.

Alan Čaplar poznati je planinarski publicist, vodič i instruktor. Urednik je časopisa Hrvatski planinar i pročelnik Komisije za promidžbu i izdavaštvo Hrvatskoga planinarskog saveza. Napisao je 25 knjiga i uredio brojna planinarska izdanja, među kojima Planinarski vodič po Hrvatskoj i Planinarski udžbenik. Angažiran je kao vodič instruktor HPS-a i voditelj obiteljske planinarske grupe „Gojzeki“ u HPD-u „Željezničar“. Pročelnik je Stanice planinarskih vodiča Zagreb i predsjednik Udruge Via Dinarica Croatia.

Uz velika prirodna bogatstva, cijelo dinarsko područje je bogato povijesnim i kulturnim naslijeđem, što predstavlja idealnu priliku za regionalnu suradnju među zemljama koje Dinaridi prirodno povezuju. Upravo s tom idejom nastao je međunarodni projekt Via Dinarica, kojemu su cilj unaprjeđivanje, razvoj i povezivanje potencijala Dinarskoga gorja. Kroz atraktivne fotografije ovim predavanjem predstavit ćemo ljepote hrvatskih dinarskih planina i međunarodni planinarski put Via Dinarica

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...