Početna - IZDVOJENO - Predavanje:“Prevencija izgaranja (burnouta) kod osoba koje skrbe o osobama starije životne dobi“
sos

Predavanje:“Prevencija izgaranja (burnouta) kod osoba koje skrbe o osobama starije životne dobi“

U sklopu projekta „Mudrošću protiv nasilja nad najmudrijima“ održat će se, uz neformalno druženje, osvježenje i raspravu,interaktivno predavanje namijenjeno osobama koje skrbe za starije članove obitelji, potpisnikeugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju ilidrugeosobe starije životne dobi. Osim samih skrbnika, dobrodošli su i svi drugi zainteresirani građani/ke koje žele saznati više o skrbi za starije osobe i burnout-u. Predavanje će se održati 18. svibnja u 16 sati u Verdijevoj 11 u Rijeci- SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava

Cilj predavanja je rad na prevenciji izgaranja (burnouta)osoba koje skrbe o starijima i učenje o načinima suočavanja s izazovima koje skrb za starije osobe ponekad nosi sa sobom. Predavanje će održatiKristina Manestar, prof. psih., iz Službe za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije.

Svi sudionici dobit će i besplatan informativno-edukativni letak o prepoznavanju simptoma burnout-a i korisnim strategijama samopomoći.

Uz navedeno, u udruzi SOS Rijeka u sklopu projekta „Mudrošću protiv nasilja nad najmudrijima“ dostupno je i besplatno psihološko savjetovanje za osobe starije životne dobi koje su žrtve nasilja, kao i  besplatno pravno savjetovanje u vezi ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju, nasilja nad starijim osobama te prava iz sustava socijalne skrbi. Sve informacije mogu se dobiti putem e-maila: pomoc@sos-rijeka.org ili broja telefona 051 211 888.

Projekt „Mudrošću protiv nasilja nad najmudrijima“ provodi SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava u partnerstvu s Centrom tehničke kulture Rijeka, Centrom za osnaživanje djece i odraslih – ELAN savjetovanje, Centrom za socijalnu skrb Rijeka, Domom za starije osobe „Kantrida“ Rijeka, Domom za starije osobe „Volosko“ Opatija i u suradnji s Domom za starije osobe „Mali Kartec“ Krk.

Za sve dodatne informacije, stojimo Vam na raspolaganju.

Kontakt osoba:

Tina Kovačić, predsjednica Koordinacijskog tima,  091 211 888 2

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

“Od Antonji pa na daje lepo je va našen kraje”

Jučer se je, na Antonju tradicionalno dizao pust. Diljem Opatije, Kastva i Općine Matulji obilježio se početak petog godišnjeg doba. ...