Početna - IZDVOJENO - Predožite osobe iz matuljskog kraja za dobivanje nagrada ili titula
opcina-matulji
arhiva

Predožite osobe iz matuljskog kraja za dobivanje nagrada ili titula

Javnim pozivom za dodjelu priznanja, Općina Matulji od javnosti je zatražila prijedloge zaslužnih osoba iz matuljskog kraja koji će biti nagrađeni općinskom nagradom, grbom ili titulom počasnog građanina.

Prijedloge za dodjelu može dati petina vijećnika, radna tijela Općinskog vijeća, načelnik, udruge građana ili grupa od najmanje deset stanovnika Matulja, kao i sve pravne osobe koje imaju sjedište na području Općine Matulji.

Nagrada Općine Matulji može se dodijeliti fizičkoj ili pravnoj osobi i to za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa i unapređenju djelatnosti iz područja gospodarstva, obrazovanja, znanosti, kulture, tjelesne kulture, zdravstva, socijalne skrbi i drugih važnih djelatnosti, dok se Grb Općine Matulji može dodijeliti građanima Matulja, drugim hrvatskim građanima, ili strancima, i to za zasluge za opći razvoj demokracije i napredak čovječanstva.
Počasnim građaninom Općine Matulji može se proglasiti građanin Republike Hrvatske ili druge države, koji je svojim radom, znanstvenim i političkim djelovanjem značajno pridonio napretku i ugledu Općine, ostvarivanju i razvoju demokracije u Republici Hrvatskoj ili svijetu, miru u svijetu i napretku čovječanstva.

Više informacija o tome što mora sadržavati prijedlog dostupno je na općinskim stranicama, a prijedlozi se mogu podnositi do 31. prosinca. Nagrade se tradicionalno uručuju povodom Dana Općine Matulji u veljači.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...