Početna - IZDVOJENO - Predsjednica: Novi krug konzultacija održat će se početkom idućeg tjedna
kolinda hrt
foto: hrt

Predsjednica: Novi krug konzultacija održat će se početkom idućeg tjedna

Nakon završetka drugog kruga konzultacija na Pantovčaku, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović obratila se javnosti te ponovno ustvrdila da nitko nema dovoljno glasova potpore zastupnika da dobije mandat za sastavljanje Vlade.

Nažalost i danas se pokazalo kako nitko ne raspolaže potrebnom većinom svih zastupnika u Saboru. Želim jasno i nedvosmisleno reći da ću ustrajati na primjeni ustavne odredbe koja uvjetuje potporu većine u hrvatskom Saboru. Pritom odbacujem bilo kakvu vrstu pritisaka. Pozivam sve čelnike državnih institucija, posebno sigurnosno obavještajnih službi, da svojim djelovanjem ne ugrožavaju sigurnost građana i države. Građani su me ovlastili da u njihovo ime štitim Ustav. Na tome ću ustrajati i nikome neću dopustiti da iz bilo kojeg partikularnog interesa ugrozi stabilnost države i ustavni poredak. Idući krug konzultacija održat ču početkom sljedećeg tjedna – poručila je predsjednica.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Jedan od najpoznatijih hrvatskih pjevača stiže u Opatiju

Petar Grašo jedan je od najpoznatijih hrvatskih pjevača, tekstopisaca, kompozitora i kantautora koji je u bogatoj glazbenoj karijeri surađivao s ...