Početna - IZDVOJENO - Predsjednica: Sada ću još odlučnije zagovarati istinu o genocidu
kolinda u srebrenici
web

Predsjednica: Sada ću još odlučnije zagovarati istinu o genocidu

Brojne strane delegacije i domaći političari koji su 11. srpnja došli u Potočare kako bi obilježili  20. godišnjicu genocida u Srebrenici upisali su se u knjigu žalosti.

Među njima je i poruka hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja navodi da se došla pokloniti nevinim žrtvama te ističe da će, kako god i gdje god može, zagovarati istinu o počiniteljima zločina i pravdu za ubijene.

“S iskrenom tugom i dubokim suosjećanjem došla sam se pokloniti nevinim žrtvama najstrašnijeg zločina od II. svjetskog rata. Iz Potočara odlazim još odlučnija nastaviti, kako god i gdje god to mogu, zagovarati istinu o počiniteljima zločina genocida i pravdu za sve ubijene, za njihove porodice, za sve preživjele, za cijelu zajednicu koja je u Srebrenici toliko mnogo izgubila. Istovremeno, napaćenom gradu i njegovim stanovnicima, ali i cijeloj prijateljskoj državi Bosni i Hercegovini iskreno želim bolju budućnost temeljenu na istinskom pomirenju koje izvire iz punog razumijevanja i prihvaćanja istine. S dubokim poštovanjem i iskrenim prijateljstvom, Kolinda Grabar Kitarović”, riječi su predsjednice Hrvatske napisane u knjigu žalosti u Memorijalnom centru u Potočarima, piše 24 sata.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...