Početna - IZDVOJENO - Predstava za djecu „A je to“ u Opatiji

Predstava za djecu „A je to“ u Opatiji

Kako su javili iz Festivala Opatija, razlog odgode je bolest glumca, a novi termin predstave je subota, 13. siječnja, također u 17 sati u Gervaisu.

Opatija – Kazališna predstava za djecu „A je to“, koja se trebala održati u nedjelju, 7. siječnja u 17 sati u centru Gervais u Opatiji odgođena je za tjedan dana.

Kako su javili iz Festivala Opatija, razlog odgode je bolest glumca, a novi termin predstave je subota, 13. siječnja, također u 17 sati u Gervaisu.
– Kupljene ulaznice vrijede i za izvedbu 13. siječnja, a ukoliko netko želi vratiti ulaznice, povrat novca može dobiti na mjestu gdje su ulaznice kupljene, kazala je Petra Borovac iz opatijske ustanove u kulturi.

Na daske centra Gervais stižu najsmotaniji i najsimpatičniji prijatelji Pat i Mat. Predstava “A je to!”, prema poznatom animiranom serijalu, oživljava ponešto zaboravljene vrijednosti, ponajviše “uradi sam” duh kojeg je nekoć posvud bilo. U vrijeme instant-rješenja kad kupujemo samo gotove proizvode koji kratko traju, pomalo su u zaborav pali kućni i ini “majstori” kakvi su bili Pat i Mat, glavni likovi “A je to!”. Uz stilizirani pokret, kakav koristi i stop-animacija vjerno prenesena na daske, predstava ima i bazičan i duhovit zaplet, baš kao u originalnom crtiću. Gledajući televizijsku reklamu, Pata i Mata oduševe prikazane ljepote hrvatskog Jadrana pa odluče krenuti na more. Kao češki turisti doputuju na hrvatsku obalu i tu se susreću sa raznim “fenomenima” novogradnje: nabrzinu sklepanim apartmanima, neobičnim auto-cestama, kao i čudljivim vremenom. Kakve su još zgode i nezgode putem doživjeli pogledajte u ovoj kazališnoj adaptaciji za sve generacije.

Kazališna predstava za djecu, 3+
Mario Kovač:
A JE TO!
Nu:Write Theatre Festival Zagreb i Gradsko kazalište Trešnja, Zagreb
Nedjelja, 17. siječnja 2018. u 17 sati / Centar Gervais, Opatija

Producenti: Marko Cindrić, Davor Prah, Rea Brčić / Redatelj i dramaturg: Mario Kovač / Likovni identitet: Davor Prah / Autor originalne glazbe i oblikovanje zvuka: Tomislav Babić / Scenski pokret: Jonny Hoskins / Oblikovanje svjetla: Vesna Kolarec / Grafičko oblikovanje: Rea Brčić / Asistentica produkcije i odnosi s javnošću (Nu:Write): Lana Brčić / Autor fotografija: Petar Santini / Glazba iz animirane serije: Petr Skoumal / Inspicijentica: Aline Arlavi Šarkezi / Uloge: Asim Ugljen i Marko Cindrić

Trajanje: 45 min

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Program obilježavanja Tjedna Crvenog križa u Opatiji

Tjedan Crvenog križa obilježit će se od 8. do 15. svibnja, a niz aktivnosti koje će se odvijati na području ...