Početna - IZDVOJENO - Predstava “Ježeva kućica” u Opatiji

Predstava “Ježeva kućica” u Opatiji

Kazališna predstava Ježeva kućica namijenjena je dječici od 4 godine nadalje

U izvedbi Kazališta Tvornica lutaka iz Zagreba u nedjelju, 28. travnja 2019. u 11 sati u Centru Gervais u Opatiji pogledajte predstavu Ježeva kućica.

U predstavi igraju Mario Kovač i Petra Radin. Režiju, dramatizaciju i odabir glazbe odradili su Mario Kovač i Petra Radin a za scenografiju, dizajn kostima i lutaka zadužena je Dunja Niemčić. Koreografija i pokret: Maja Kovač.

Ježeva kućica by Kovač i Radin uskoro vraća velike i male u one neke dane kad smo bili djeca i kad smo motali kazetofonske trake na penkale, puhali prašinu sa ploča, igrali školice, pikule i išli u disco. Ježeva kućica vraća nas one dane kada je dom bio utočište a čak i prežgana juha prava gozba kad bi se okupila obitelj.

Praizvedbu ‘Ježeve kućice’, Petra Radin i Mario Kovač iz Kazališta Tvornica lutaka posvetili su Opatiji, gradu u kojem su održali mnogobrojne predstave i radionice, kako u redovnom programu Festivala Opatija, tako i na svim dosadašnjim izdanjima Festivala neovisnih kazališta RH – FEN-u gdje su se, kažu „uvijek osjećali kao što se umjetnici i trebaju osjećati“.

Predstava ‘Ježeva kućica’ nastala je prema motivima istoimenog djela Branka Čopića kojeg generacije čitatelja znaju gotovo na pamet. Naša predstava vjerno će slijediti originalnu zamisao uz nostalgični dodatak prisjećanja na igre iz naše mladosti koje, na žalost, u posljednje vrijeme gube bitku sa igrama virtualnog svijeta. Dramaturgija, ali i scenografija ove predstave bit će tako puna igara, igračaka i predmeta kao što su gramofonske ploče, kazete, pikule, gumi gumi, školica, pisma pisana guščjim perom i dobri stari sentiši. Kao i uvijek Tvornica lutaka obradit će poznatu priču na sebi svojstven način izokrenuvši neke elemente tako da svijet koji kreiramo bude barem na sat vremena romantičniji, duhovitiji i ljepši od stvarnoga.

Trajanje predstave od 40 minuta prilagođeno je najmlađima.

Cijena ulaznice: 30,00 kuna
Obiteljska ulaznica (jedan roditelj i minimalno dvoje djece): 25,00 kuna po osobi / popust je moguće ostvariti samo na blagajni Festivala Opatija

Ulaznice možete kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Croatia Records Music shopu, Foto Reviji, u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo, te online na mojekarte.hr

Na dan izvedbe, blagajna u prizemlju Centra Gervais se otvara sat vremena prije početka programa.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Autotrolej plin

Nove izmjene voznog reda Autotroleja

Nove izmjene voznih redova KD Autotrolej na snagu stupaju u ponedjeljak, 6. travnja 2020. godine. Vozni red je prilagođen zahtjevima jedinica lokalne ...