Početna - IZDVOJENO - Predstavljanje publikacije „Značajne žene Rijeke i okolice 19. i 20. stoljeća“
značajne-žene-rijeke

Predstavljanje publikacije „Značajne žene Rijeke i okolice 19. i 20. stoljeća“

Centar za participaciju žena u društvenom životu organizira promociju publikacije „ Značajne žene Rijeke i okolice 19. i 20. stoljeća“ autorice Daine Glavočić, koja će se održati u ponedjeljak, 10. srpnja u 11 sati u gradskoj Vijećnici grada Rijeke (Korzo 16).

Tiskanjem ove publikacije obuhvaćene su žene Rijeke i okolice koje su svojim djelovanjem obilježile mozaik događanja u Rijeci 19. i 20. stoljeća, a nakon smrti nepravedno pale u zaborav.

Ova publikacija podsjetnik je na neke od njih koje su rijetkim zapisima i fotografijama izvučene iz riječke pisane povijesne građe, a koje su bile u stalnoj borbi za društvo jednakih mogućnosti i ljudskih prava.

Publikacija treba biti potpora i poticaj svim ženama našeg primorskog kraja i šire, da ustraju ne bi li se njihov rad i postignuća bolje valorizirali te da se i one kao osobe koje su dale svoj doprinos u miru i ratu u kulturno prosvjetnim, političkim zbivanjima vrednuju koliko zaslužuju.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Odluka o održavanju nastave u srednjim i osnovnim školama PGŽ

Prema Odluci, od 1. veljače 2021. – 12. veljače 2021. godine u osnovnim školama kojima je Primorsko-goranska županija osnivač nastava ...