Početna - IZDVOJENO - Predstavljen AIESC-ov projekt „Discover Kvarner“
AIESEC1
web

Predstavljen AIESC-ov projekt „Discover Kvarner“

U Gradskoj vijećnici predstavljen je projekt “Discover Kvarner”, koji se tijekom lipnja i srpnja u organizaciji lokalnog odbora AIESEC-a u Rijeci odvija na području općina i gradova Kvarnera. Cilj projekta je promocija turističkih destinacija u Primorsko-goranskoj županiji od strane praktikanata iz različitih zemalja svijeta.

Projekt koji je započeo 15. lipnja, a trajat će do 26. srpnja, uključuje sedmero stranih studenata iz Kine, Indije, Ukrajine, Norveške, Francuske, Španjolske i Grčke. Praktikanti će vršiti razna istraživanja na području Kvarnera, obilaziti događaje i kulturne manifestacije u organizaciji turističkih zajednica, intervjuirati lokalno stanovništvo i turiste, fotografirati i snimati videozapise. Glavna zadaća i cilj projekta je dovesti strane studente, volontere koji će kroz šest ljetnih tjedana rade na istraživanju materijalne i nematerijalne baštine naše županije te promovirati istu lokalnom stanovništvu i turistima kroz članke, slike, videa i brošure. Na taj se način nastoja podignuti svijest lokalnog stanovništva o svim kulturnim dobrima koje Kvarner ima, a koja se još uvijek valoriziraju nedovoljno.

Ovaj projekt mogao bi uvelike pridonijeti pozicioniranju Kvarnera na turističkoj sceni, budući da se kroz ovakve aktivnosti ujedno i promoviraju turističke zajednice koje su se u projekt uključile kao partneri: gradova Rijeke, Bakra, Kastva i Crikvenice te općina Kostrene i Viškova.

Svakoj od turističkih zajednica dodijeljen je jedan student praktikant prema njihovim kriterijima koji su postavljeni prilikom selekcije sudionika projekta. Volonteri su dužni kroz 25 sati tjednog rada odrađivati poslove u turističkoj zajednici te time utjecati na promociju iste, ali i svojim idejama doprinijeti budućem razvoju turizma Kvarnera.

Predstavljanju projekta prisustvovao je i gradonačelnik Vojko Obersnel koji je pozdravio sve okupljene, ukratno objasnivši kako je i koliko Rijeka napredovala i od industrijskog grada postaje zanimljiva turistička destinacija. Zaželjevši stranim studentima dobrodošlicu u Rijeku, predložio im da sami prouče Rijeku i uvjere se u sve o čemu je govorio prilikom prezentacije grada.

Partneri projekta su Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Grad Kastav te ELON d.o.o.  Riječki projekt odvija se po uzoru na projekt “Discover Split”, te će se ove godine istovremeno provoditi na tri lokacije i to u Zagrebu, Splitu i Rijeci.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...