Početna - IZDVOJENO - Predstavljen Microsoft Software Startup Academy
softwere
web

Predstavljen Microsoft Software Startup Academy

Ovaj edukacijski program predstavljen  je ovaj tjedan u Rijeci na Odjelu za informatiku Sveučilišta u Rijeci. Pokrenuli su ga zajedničkim snagama Microsoft Hrvatska, Sveučilište u Rijeci, Grad Rijeka i Znanstveno-tehnologijski park. MSSA je besplatni edukacijski program o razvoju softverskih rješenja, a namijenjen je studentima ali i ostalima koji žele osmisliti i razvijati svoje poslovne ideje i naučiti nešto novo o razvoju softvera. Nadalje to je program gdje će polaznici razviati svoje ideje te realizirati startup projekte kao što su mobilne aplikacije, web portale te ostale servise koji su temejeni na informacijsko-komunikacijskim tehnologijama.

Prorektor za informatizaciju Sveučilišta u Rijeci prof. dr. se. Zlatan Car rekao je kako je ovaj  program primjer dobre suradnje Sveučilišta, lokalne zajednice i privrede. Cilj Sveučilišta je, što je i definiranom Strategijom Sveučilišta, i dalje razvijati ovakve edukativne programe neformalnog obrazovanja.

Zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović, uz kojeg je na predstavljanju MSSA-a bio i  pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost Željko Jurić, ukazao je na to kako  živimo ubrzanim tempom, u kojem nam suvremena tehnologija može biti od velike pomoći.
“Upravo se na upotrebi informacijsko-komunikacijskih tehnologija u poboljšanju kvalitete života svih građana temelji Strategija razvoja grada Rijeke i rad gradske uprave,” kazao je Filipović, dodavši kako se u Rijeci ovog tjedna održava mnoštvo programa koji to potvrđuju.

Program MSSA predstavila je voditeljica marketinga za razvojne platforme Microsofta Hrvatska Nina Šindija, koja je istaknula kako upravo značajan razvoja informacijsko-komunikacijskih tehnologija u Rijeci jedan od razloga što je ovaj edukacijski program, treću godinu od njegova začetka, dostupan i u Rijeci.
“Ovim edukacijskim programom želimo potaknuti mlade ljude, studente ali i srednjoškolce, da razviju aplikacije i druga softverska rješenja kojima bi mogli olakšati život u suvremenom društvu. Cilj MMSA nije samo poticanje poduzetništva, već i drugačijeg načina razmišljanja,” kazala je Šindija, dodajući kako su pobjednici prošlih dviju godinu razvili aplikacije za pomoć pri rehabilitaciji autistične djece te softversko rješenje za hotelske usluge.

Osim tehničkih predavanja, program nudi i besplatna predavanja iz poslovne domene: od stvaranja poslovnog i marketinškog plana i plana prodaje proizvoda, do razvijanja komunikacijskih i prezentacijskih vještina.

Najbolji timovi prezentirati će svoje projekte u finalu SSA koje se održava u sklopu WinDays konferencije. Najbolji projekt osvojit će nagradu od 40.000 Kn za implementaciju rješenja. Za sudjelovanje u natjecanju valja ispuniti dva kriterija: aplikacija mora biti neobjavljena te razvijena uz korištenje minimalno jedne Microsoft tehnologije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...