Početna - AUTOMOTO - Predstavljen Peugeot 208 R5 T16
promocija-molo
foto:Grad Opatija

Predstavljen Peugeot 208 R5 T16

Niti loše vrijeme, niti dosadna kiša i južina nije uspjela pokvariti prezentaciju novog bolida Peugeota 208 R5 T16 s kojim će rally posada Viliam Prodan – Zoran Raštegorac krenuti u osvajanje ovogodišnjeg prvenstva u kraljevskoj disciplini.

Nakon prošlogodišnje premijere u Ford Fiesti R5 specifikacije, ovogodišnja sezona bit će u znaku Peugeota 208 R5 T16 koji ispod haube ‘skriva’ motor 1.6 ccm turbo s 280 ks i pogon na sva četiri kotača. Predstavljanje i svečano otkrivanje održano je u opatijskom restoranu Molo, a veliki broj okupljenih fotoreportera, kamermana i novinara imao je priliku iz prve ruke pogledati potpuno novi rally automobil s kojim će posada Viliam Prodan / Zoran Raštegorac  krenuti u nove oktanske avanture. Uz glavne zvijezde prezentaciji su prisustvovali Fernando Kirigin zamjenik gradonačelnika Opatije i predsjednik Sportskog saveza, Igor Puž predsjednik AK Opatija Motorsport i Rok Turk, predstavnik tvrtke OPV racing cars zadužene za tehnički dio priče, navodi se u priopćenju organizatora.

-Prije osam godina kada smo osnovali klub, niti u najboljim snovima nisam očekivao, da ćemo u ovako kratkom periodu u našem klubu doći praktički do vrha što se Rallyja tiče. Kada smo prije četiri mjeseca najavili nastup posade Prodan / Raštegorac u Ford Fiesti, potajno sam se nadao da će se dogoditi ova situacija. Ovo je veliki korak za Hrvatski auto sport, jer ovakvo vozilo niti jedan vozač u našoj zemlji do sada nije vozio te se nadam da ćemo se na kraju sezone svi zajedno veseliti naslovu prvaka Hrvatske. Ovo je izuzetna promocija za Opatiju i cijeli auto sport i nadam se da ćemo ponovo vratiti renome našoj Opatiji, koja je godinama bila u samom vrhu ovog sporta, kazao je Igor Puž, predsjednik AK Opatija Motorsporta.

Značaj ove sportske avanture bio je u fokusu obraćanja Fernanda Kirigina.

– Imao sam priliku sudjelovati i na prošloj tiskovnoj konferenciji na kojoj je najavljen nastup u Ford Fiesti, a nakon njegovog izvrsnog rezultata iz Poreča, ovo je jedan veliki i logičan korak, koji je daleko iznad mogućnosti SSGO i samog grada Opatije. Da u ovom slučaju nema privatne inicijative te da tu nema kluba koji je u više navrata proglašen najboljim klubom u gradu Opatiji, ovo bi bilo teško ostvarivo. Želim puno uspjeha posadi Prodan / Raštegorac te se potajno nadam da ćemo jednog dana vidjeti Viliama u WRC-u te da ćemo dio etape WRC-a vidjeti u našoj Opatiji. Živim u toj nadi, a ako budem u poziciji da o tome odlučujem napravit ću sve da se to ostvari, istaknuo je Fernando Kirigin, zamjenik gradonačelnika Opatije i predsjednik Sportskog saveza grada Opatije.

– Ja mogu istaknuti, da nakon dobre suradnje iz prijašnjih godina, OPV racing cars ove godine opremio se s novim vozilom. Naša ekipa napravit će sve da ovaj tim ima što bolju podršku na predstojećim natjecanjima i nadam se da ćemo kao tim pobijediti na kraju sezone, istaknuo je Rok Turk, ispred tvrtke OPV racing cars koja je pripremila automobil.

– Što smo na prošloj pressici obećali to smo i ostvarili. Nažalost imali smo jedan mali peh, znam sigurno da nam se to više neće dogoditi jer s ovim timom pehova sigurno neće biti, dodao je Zoran Raštegorac.

– Vratili smo se nazad na domaće staze i odlučili napasti generalku s najboljim autom koji je trenutno na tržištu. Zatvorili smo priču za ovu sezonu, a sudjelovat ćemo na pet domaćih natjecanja i jednom međunarodnom. Sutra krećemo s testiranjem bolida i već za tjedan dana napadamo Kumrovec, nakon kojeg nam slijedi Opatija. Treći rally nam je kultna Delta, pa idemo u susjednu Sloveniju, tj. u Goricu nakon čega nam slijedi Croatia rally koji je kandidat za WRC. Sezonu ćemo okončati nastupom na Rallyju u Poreču s kojeg smo i krenuli u ovu R5 avanturu, zaključio je Prodan.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...