Početna - AUTOMOTO - Predstavljen Peugeot 208 R5 T16
promocija-molo
foto:Grad Opatija

Predstavljen Peugeot 208 R5 T16

Niti loše vrijeme, niti dosadna kiša i južina nije uspjela pokvariti prezentaciju novog bolida Peugeota 208 R5 T16 s kojim će rally posada Viliam Prodan – Zoran Raštegorac krenuti u osvajanje ovogodišnjeg prvenstva u kraljevskoj disciplini.

Nakon prošlogodišnje premijere u Ford Fiesti R5 specifikacije, ovogodišnja sezona bit će u znaku Peugeota 208 R5 T16 koji ispod haube ‘skriva’ motor 1.6 ccm turbo s 280 ks i pogon na sva četiri kotača. Predstavljanje i svečano otkrivanje održano je u opatijskom restoranu Molo, a veliki broj okupljenih fotoreportera, kamermana i novinara imao je priliku iz prve ruke pogledati potpuno novi rally automobil s kojim će posada Viliam Prodan / Zoran Raštegorac  krenuti u nove oktanske avanture. Uz glavne zvijezde prezentaciji su prisustvovali Fernando Kirigin zamjenik gradonačelnika Opatije i predsjednik Sportskog saveza, Igor Puž predsjednik AK Opatija Motorsport i Rok Turk, predstavnik tvrtke OPV racing cars zadužene za tehnički dio priče, navodi se u priopćenju organizatora.

-Prije osam godina kada smo osnovali klub, niti u najboljim snovima nisam očekivao, da ćemo u ovako kratkom periodu u našem klubu doći praktički do vrha što se Rallyja tiče. Kada smo prije četiri mjeseca najavili nastup posade Prodan / Raštegorac u Ford Fiesti, potajno sam se nadao da će se dogoditi ova situacija. Ovo je veliki korak za Hrvatski auto sport, jer ovakvo vozilo niti jedan vozač u našoj zemlji do sada nije vozio te se nadam da ćemo se na kraju sezone svi zajedno veseliti naslovu prvaka Hrvatske. Ovo je izuzetna promocija za Opatiju i cijeli auto sport i nadam se da ćemo ponovo vratiti renome našoj Opatiji, koja je godinama bila u samom vrhu ovog sporta, kazao je Igor Puž, predsjednik AK Opatija Motorsporta.

Značaj ove sportske avanture bio je u fokusu obraćanja Fernanda Kirigina.

– Imao sam priliku sudjelovati i na prošloj tiskovnoj konferenciji na kojoj je najavljen nastup u Ford Fiesti, a nakon njegovog izvrsnog rezultata iz Poreča, ovo je jedan veliki i logičan korak, koji je daleko iznad mogućnosti SSGO i samog grada Opatije. Da u ovom slučaju nema privatne inicijative te da tu nema kluba koji je u više navrata proglašen najboljim klubom u gradu Opatiji, ovo bi bilo teško ostvarivo. Želim puno uspjeha posadi Prodan / Raštegorac te se potajno nadam da ćemo jednog dana vidjeti Viliama u WRC-u te da ćemo dio etape WRC-a vidjeti u našoj Opatiji. Živim u toj nadi, a ako budem u poziciji da o tome odlučujem napravit ću sve da se to ostvari, istaknuo je Fernando Kirigin, zamjenik gradonačelnika Opatije i predsjednik Sportskog saveza grada Opatije.

– Ja mogu istaknuti, da nakon dobre suradnje iz prijašnjih godina, OPV racing cars ove godine opremio se s novim vozilom. Naša ekipa napravit će sve da ovaj tim ima što bolju podršku na predstojećim natjecanjima i nadam se da ćemo kao tim pobijediti na kraju sezone, istaknuo je Rok Turk, ispred tvrtke OPV racing cars koja je pripremila automobil.

– Što smo na prošloj pressici obećali to smo i ostvarili. Nažalost imali smo jedan mali peh, znam sigurno da nam se to više neće dogoditi jer s ovim timom pehova sigurno neće biti, dodao je Zoran Raštegorac.

– Vratili smo se nazad na domaće staze i odlučili napasti generalku s najboljim autom koji je trenutno na tržištu. Zatvorili smo priču za ovu sezonu, a sudjelovat ćemo na pet domaćih natjecanja i jednom međunarodnom. Sutra krećemo s testiranjem bolida i već za tjedan dana napadamo Kumrovec, nakon kojeg nam slijedi Opatija. Treći rally nam je kultna Delta, pa idemo u susjednu Sloveniju, tj. u Goricu nakon čega nam slijedi Croatia rally koji je kandidat za WRC. Sezonu ćemo okončati nastupom na Rallyju u Poreču s kojeg smo i krenuli u ovu R5 avanturu, zaključio je Prodan.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Žena teško ranjena nakon što je spriječila muškarca da počini samoubojstvo

Riječka policija tijekom jutarnjih sati ovog četvrtka, 15. veljače, otkrila je kako je razriješila slučaj teškog ranjavanja jedne žene u ...