Početna - IZDVOJENO - Predstavljen projekt “Muzeji zajedno”
muzej

Predstavljen projekt “Muzeji zajedno”

Primorsko-goranska županija u suradnji s Gradom Rijekom pokrenula je projekt “Muzeji zajedno” u kojem sudjeluju četiri riječka muzeja. Muzej Grada Rijeke, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja, Prirodoslovni muzej i Muzej moderne i suvremene umjetnosti intenzivirali su suradnju kako bi zajedničkim nastupom pojačali vidljivost muzeja u zajednici te postigli bolju posjećenost i upućivanje publike iz jednog muzeja u drugi.

Muzeji će surađivati u više područja, od usklađivanja datuma otvaranja izložbi i ostalih događanja, organizacija zajedničkih izložbi, istraživanja zadovoljstva publike različitim segmentima muzejskog rada i slično.

Projekt “Muzeji zajedno” ima za cilj promovirati grad i njegove kulturne programe, a kako je Primorsko-goranska županija podržala kandidaturu grada Rijeke za hrvatskog predstavnika Europske prijestolnice kulture 2020. godine, projekt ujedno jača mogućnost osvajanja ove prestižne titule.

Važan dio suradnje riječkih muzeja predstavlja i zajednička ulaznica za sva četiri muzeja, koja u povoljnije cijene (obiteljska ulaznica 50,00 kn, pojedinačna ulaznica 30,00 kn umirovljenici, djeca ispod 18 godina i studenti 10,00 kn) omogućuje posjećivanje sva četiri muzeja i tri dislocirane zbirke tijekom 48 sati.

Obavijest:

Muzej Grada Rijeke otvoren је svakog dana od 9 do 20 sati i nedjeljom od 10 do 15 sati, dok je ММЅU zatvoren ponedjeljkom, а svim ostalim danima radi od 10 do 20 sati. Prirodoslovni muzej Rijeka zatvoren je do 15. kolovoza zbog radova na novom postavu, a nakon tog datuma bit će otvoren od ponedjeljka do nedjelje od 9 do 20 sati.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Kvarneru intenzivne pripreme za turističku sezonu

Turistička zajednica Kvarnera održala je virtualni koordinacijski sastanak s lokalnim turističkim zajednicama te predstavnicima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, ...