Početna - IZDVOJENO - Predstavljena slikovnica „Razvrstavanjem otpada čuvamo našu planetu Zemlju“
Slikovnica razvrstavanje otpada

Predstavljena slikovnica „Razvrstavanjem otpada čuvamo našu planetu Zemlju“

U Gradskoj vijećnici predstavljena je Edukativna slikovnica “Razvrstavanjem otpada čuvamo našu planetu Zemlju”. Slikovnicu u izdanju Komunalnog društva Čistoća izradila su djeca polaznici Dječjeg vrtića Rijeka, Podcentra predškolskog odgoja Pčelice pod mentorstvom odgojiteljice Biljane Francišković.

Predstavljanju su prisustvovali Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke, Bojan Jurdana, direktor KD Čistoća, Davorka Guštin, ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka, Lahorka Jurčić, koordinatorica stručno-pedagoškog rada Dječjeg vrtića Rijeka te
Biljana Francišković, odgojiteljica mentorica u PPO Pčelice i djeca koja su sudjelovala u kreiranju slikovnice.

Ovim svojim uratkom, nastalim pod mentorstvom odgojiteljice Biljane Francišković, djeca su pokazala kako se i u najmlađoj dobi može i treba baviti ozbiljnim temama, kao što je očuvanje okoliša i planete Zemlje putem različitih aktivnosti, prije svega razvrstavanjem otpada.

Aktualnost problematike i značaj činjenice da se njome bave upravo najmlađi stanovnici našega grada urodilo je suradnjom s Komunalnim društvom Čistoća d.o.o. Rijeka, koje je slikovnicu „Razvrstavanjem otpada čuvamo našu planetu Zemlju“ tiskalo u nakladi od 10.000 primjeraka, koji će biti podijeljeni najmlađima u svrhu edukativnih aktivnosti na promicanju odvojenog prikupljanja otpada.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

SKUPLJAJU STVARI IZ KARANTENE ZA BUDUĆE IZLOŽBE

Njemački muzeji odlučili su se na akciju prikupljanja stvari koje su ljudi koristili u karanteni, a sve kako bi se ...