Početna - IZDVOJENO - Predstavljena strategija razvoja turizma vezanog za kulturu Rijeke od 2015. do 2020.
Rijeka
web

Predstavljena strategija razvoja turizma vezanog za kulturu Rijeke od 2015. do 2020.

Strategija razvoja turizma vezanog za kulturu Rijeke od 2015. do 2020., koja predviđa da taj grad postane suvremeno regionalno i europsko središte kulturnoga i urbanog turizma izgrađeno na multikulturalnim temeljima i bogatoj industrijskoj, maritimnoj i kulturnoj baštini, predstavljena je u četvrtak u gradskoj upravi.

Direktor riječke Turističke zajednice Petar Škarpa rekao je da je turizam vezan za kulturu primarni cilj razvoja riječkog turizma, da taj grad u posljednje dvije godine ima 50-posto povećan turistički promet, što je rezultat planiranja i sinergije devet radnih tijela Turističke zajednice.

Gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je da je strategija nastala na temeljima strategije razvoja Rijeke do 2020. Istaknuo je da turizam u Rijeci ima rezultate koji pokazuju da se taj grad više ne prepoznaje kao sivi lučki tranzitni grad i da ima što ponuditi.

Pročelnik gradskog Odjela za kulturu Ivan Šarar smatra da je kultura najveći potencijal za razvoj riječkog turizma, ali treba biti i oprezan jer ima primjera kada turizam postaje štetan za kulturu. Dodao je da će se do 2020. dobar dio aktivnosti vezanih za turizam i kulturu moći financirati iz europskih fondova.

Strategiju je za Turističku zajednicu grada izradio Institut za razvoj i međunarodne odnose iz Zagreba, a Turističko vijeće Turističke zajednice prihvatilo ju je u u rujnu, kad je prihvaćen i model upravljanja riječkim turizmom vezanim za kulturu koji predviđa osnutak radnog tijela koje će se baviti planiranjem, koordinacijom provedbe strategije i vrednovanjem njezinih rezultata, a činit će ga predstavnici Primorsko-goranske županije i grada Rijeke te turističkih i marketinških agencija i hotelijera.

To radno tijelo izradit će marketinšku strategiju razvoja turizma vezanog za kulturu, koordinirati marketinške aktivnosti i osmišljavanje turističkih proizvoda i usluga vezanih uz kulturu i dr.

Voditeljica tima za izradu strategije Daniela Angelina Jelinčić rekla je da vizija razvoja te vrste turizma određuje Rijeku kao mjesto u kojem se svatko dobro osjeća. Ciljevi i prioriteti razvoja te vrste turizma su integrirani pristup preobrazbi grada kao kulturno-turističkog urbanog središta, prepoznatljivost Rijeke kao kulturno-turističkog središta i dr.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...