Početna - IZDVOJENO - Preko Rupe pokušali ući u Hrvatsku s lažnim testovima

Preko Rupe pokušali ući u Hrvatsku s lažnim testovima

U utorak, 3. ožujka na graničnom prijelazu Rupa prilikom kontrole putnika i vozila na ulasku u Republiku Hrvatsku u dva slučaja zatečene su četiri osobe s krivotvorenim PCR testovima.
U prvom slučaju u osobnom vozilu kontrolirani su 25-godišnji vozač, državljanin Bosne i Hercegovine i 23-godišnja državljanka Slovenije, putnica u spomenutom vozilu. U drugom slučaju u osobnom vozilu zatečene su 40-godišnja hrvatska državljanka i 28-godišnja državljanka Češke.
Svi navedeni su radi ulaska u Republiku Hrvatsku graničnoj policiji predočili negativne PCR testove, izdane istog dana. Zbog sumnje u vjerodostojnost predočenih PCR testova, policija je provela potrebne provjere kojima je utvrđeno da nitko od njih nije pristupio testiranju u ustanovi navedenoj na njima niti ih je ta ustanova izdala te su im testovi oduzeti.
Po završetku kriminalističkog istraživanja zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela krivotvorenje isprave policijski službenici nadležne Policijske postaje Opatija će protiv svih četvero podnijeti kaznene prijave.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

117 stipendista Grada Opatije u tekućoj školskoj/akademskoj godini

Grad Opatija će u tekućoj školskoj/akademskoj godini imati čak 117 stipendista. Temeljem pristiglih prijava odobreno je 45 učeničkih stipendija, 61 studentska stipendija, ...