Početna - IZDVOJENO - Prekršaji u prometu tijekom vikenda
Stop Policija
arhiva

Prekršaji u prometu tijekom vikenda

Između 19 i 21. veljače na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 516 prometnih prekršaja, od kojih najviše – 206 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, zatim 35 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 34 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

Od zabilježenih prometnih prekršaja izdvajaju se prekršaji dvojice vozača teretnih vozila, starosti 36 godina koji su zatečeni na području Gerova (20. veljače) te na području Malog Lošinja (21. veljače). Riječ je profesionalnim vozačima kod kojih je inače nulta tolerancija na alkohol, a kojima su izmjerene koncentracije alkohola od 0,15 g/kg i 1,11 g/kg te su isključeni iz prometa.
Nadalje, koncentracija alkohola od 0,68 g/kg izmjerena je 54-godišnjoj vozačici osobnog vozila oko 2 sata u noći 21. veljače na području Malog Lošinja, gdje je nešto ranije zatečen i 25-godišnji vozač osobnog vozila s koncentracijom alkohola od 0,91 g/kg. Na području Malog Lošinja s koncentracijom od 0,55 g/kg, 20. veljače oko 22.20 sati zatečen je 50-godišnji vozač osobnog vozila, inače državljanin Austrije, dok je na opatijskom području 21. veljače, nešto iza ponoći policija zaustavila 55godišnjaka koji je odbio provjeru alkoholiziranosti, iako je osobnim vozilom upravljao pod vidnim utjecajem alkohola.
Isto tako, u ovom razdoblju na području Ike i Malog Lošinja policija je zaustavila vozače koji su upravljali vozilima unatoč važećim zabranama upravljanja vozilom „B“ kategorije. Riječ je o 56-godišnjaku zatečenom 19. veljače oko 9.40 sati u Malom Lošinju te o 24-godišnjaku zatečenom 19. veljače oko 1.30 sati u Iki, koji osim upravljanja vozilom pod zabranom nije sa sobom imao nikakvih osobnih isprava, a policija je također utvrdila da mu je vozačka dozvola istekla u srpnju 2014. godine. Osim spomenutih vozača, sinoć oko 23.15 sati na području Matulja zatečen je 45godišnjak koji je prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao osobnim vozilom kojem je istekla registracija i tehnički pregled vozila.
Sve osobe zatečene u prometnim prekršajima prekršajno su sankcionirane sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...