Početna - IZDVOJENO - Sutra premijera u Art-kinu – “Houston, imamo problem”
rot-hou
art kino

Sutra premijera u Art-kinu – “Houston, imamo problem”

U četvrtak, 28. travnja u 20 sati u Art-kinu premijerno će se prikazati “Houston, imamo problem” o tajnom jugoslavenskom svemirskom programu. Premijeri će nazočiti redatelj Žiga Virc, scenarist Boštjan Virc i direktor fotografije Andrej Virc.

Igrano-dokumentarni film, nastao u koprodukciji Slovenije, Hrvatske, Njemačke, Češke Republike i Katara, istražuje mit po kojem je Kennedy od Tita tajno kupio svemirski program.

Film kojeg publika s nestrpljenjem očekuje, “Houston, imamo problem!” istražuje tajni multi-milijunski ugovor kojim su Sjedinjene Američke Države kupile jugoslavenski svemirski program ranih 1960-ih.

“Houston, imamo problem” premijerno je prikazan na ovogodišnjem Tribeca film festivalu 16. travnja, a od 28. travnja je na repertoaru Art-kina.

Redatelj se kroz obilje arhivskih snimki vraća u doba Hladnog rata, svemirske utrke i NASA-inog slijetanja na Mjesec te na intrigantan način spaja stvarne i fiktivne događaje pozivajući pritom gledatelje da sami odluče što je stvarnost, a što fikcija. Na toj tankoj liniji, poznati slovenski filozof Slavoj Žižek u filmu postavlja ključno pitanje: “Što je zapravo istina?”

HOUSTON, IMAMO PROBLEM! Houston, We Have a Problem!, Slovenija, Hrvatska, Njemačka, Češka Republika, Katar, 2016., 88 min.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...