Početna - IZDVOJENO - Premijera kazališne predstave „Čudovišta iz ormara“
Cudovista iz ormara

Premijera kazališne predstave „Čudovišta iz ormara“

Profesionalno vođena kazališna predstava „Čudovišta iz ormara“ autorski je projekt Ane Vilenice koju izvode dvije grupe polaznika Malika Rijeka u dobi od 7 do 14 godina. Radi se o horor bajci sa sretnim završetkom koja će premijerno biti prikazana 19. i 20. listopada u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku s početkom u 19.30 sati.

Predstava „Čudovišta iz ormara“ je zamišljena kao dječja predstava koja se bavi dječjim strahovima, ali i načinom kako ih prevladati. Odrasli su skloni relativizirati sve ono što plaši djecu. Smatraju da je dijete dovoljno zaštićeno i može prevladati sve probleme. Djetetovim strahovima ne pridaju dovoljno pažnje jer misle kako su oni bezrazložni i neopravdani. Predstava upravo zato želi rasvijetliti te zanemarene dijelove dječjeg iskustva koji im život čine težim i ako ih ne prevladaju mogu imati neželjene posljedice u zreloj dobi.

Što djecu plaši? Mrak? Kukci? Loša ocjena? Gubitak nekog/nečeg dragocjenog? Čudovište ispod kreveta? Sukob s roditeljima, prijateljima? To su samo neka od pitanja na koja bi u predstavi željeli naći odgovor. Što ih čini jačim, kako uspijevaju prevladati strah, poruka je koja se predstavom želi poslati publici koja o tome dijeli slična iskustva s izvođačima.

Namijenjena je djeci od 4 do 13 godina, jer upravo ta dob djece prezentira životni period u kojem se pojavljuju različiti strahovi koji će biti prikazani u predstavi s ciljem njihova osvještavanja kao djela iskustva i načina njihova prevladavanja, te suočavanjem s njima na vedar i optimističan način.

Predstava je autorski projekt Ane Vilenice, a izvode je dvije grupe polaznika Malika Rijeka u dobi od 7 do 14 godina. Kazališna radionica Malik Rijeka pokrenuta je 2000. godine i bavi se kazališnom umjetnošću kao sredstvom u razvoju mladih ličnosti. Okuplja djecu i mlade u dobi od 6 do 19 godina s područja Rijeke i okolice, koji tom aktivnošću kvalitetno ispunjavaju svoje slobodno vrijeme. Petnaestogodišnji rad Malika Rijeka obilježavaju mnogobrojni uspjesi, a najveći je uspjeh velik broj polaznika, otprilike 1300 djece i mladih, koji su educirani u našim programima.

U kreiranju ove predstave su sudjelovali i studenti s Akademije primijenjenih umjetnosti iz Rijeke koji su izradili scenografiju i rekvizite. Studentima je ovo bila prilika da se susretnu s procesom nastanka scenografije, od njene ideje do realizacije.

Premijere predstave „Čudovišta iz ormara“ održat će se u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, 19. i 20. listopada, s početkom u 19.30 sati, a pretpremijere 19. i 20. listopada, s početkom u 10 sati.

Ulaznice se mogu kupiti sat vremena prije početka predstave po cijeni od 30 kuna.

 

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...