Početna - IZDVOJENO - Preporuča se prokuhavanje vode za piće

Preporuča se prokuhavanje vode za piće

Isporučena voda je mikrobiološki ispravna, ali unatoč poduzetim mjerama moguća je njena zamućenost. Zbog navedenog se korisnicima preporučuje da iz preventivnih razloga vodu prije njezine upotrebe za piće prokuhavaju sve do obavijesti o normalizaciji stanja u vodoopskrbi.

Matulji – Dugotrajne oborine uzrokovale su zamućenje vode izvorišta u funkciji javne vodoopskrbe Rijeke i Riječkog prstena te se do daljnjeg preporučuje prokuhavanje vode za piće. Preporuka o prokuhavanju vode za piće iz riječkog vodoopskrbnog sustava odnosi se na sljedeće ulice: Frlanska Cesta, Put za Živicu, Žrtava Fašizma, Braće Milih, Kružni Put, Turnić, Milih Stanka, Antončićeva, Antona Dubrovića, Frana Supila, Perasov Put, Popovićev Put te dio potrošača na gornjem dijelu Kastavske ceste (od željezare Lid do Tometića), javili su iz Liburnijskih voda.

Na ostale potrošače Liburnijskog područja mjera prokuhavanje se ne odnosi.

– Isporučena voda je mikrobiološki ispravna, ali unatoč poduzetim mjerama moguća je njena zamućenost. Zbog navedenog se korisnicima preporučuje da iz preventivnih razloga vodu prije njezine upotrebe za piće prokuhavaju sve do obavijesti o normalizaciji stanja u vodoopskrbi. U koordinaciji sa sanitarnom inspekcijom Ureda državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije kontinuirano se provodi monitoring zdravstvene ispravnosti vode u vodoopskrbnom sustavu i poduzimaju sve potrebne aktivnosti radi normalizacije stanja u vodoopskrbi, poručili su iz Liburnijskih voda.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

U MOSKOVSKOM ZOOLOŠKOM VRTU UGINUO ALIGATOR KOJI JE PREŽIVIO BOMBARDIRANJE BERLINA TIJEKOM DRUGOG SVJETSKOG RATA

Aligator imena Saturn uginuo je u moskovskom zoološkom vrtu u dobi od 84 godine… Jedan od najstarijih aligatora na svijetu ...