Početna - IZDVOJENO - Presudom Pustu završilo Peto godišnje doba u Opatiji

Presudom Pustu završilo Peto godišnje doba u Opatiji

Na trgu ispred opatijske tržnice jučer prije podne zaključeno je Peto godišnje doba i vladavina maškara.  Spuštanje karnevalske zastave te izricanje presude Pustu, koju su sročili članovi Lumber kluba i simbolički je označilo da je vrijeme maškaranog ludila u gradu završilo.

Pusni gradonačelnik Duško Jeličić Dule u tradicionalnom igrokazu vratio je  ključ grada gradonačelniku Opatije Ivi Dujmiću i napola praznu gradsku kasu, zadovoljan što je ipak ostvario sve što je obećao.

Gradonačelnik Dujmić izrazio je svoje žaljenje što je ove godine karnevalsko doba trajalo kratko, ali je zato bilo ispunjeno bogatim zbivanjima, u kojima su maškare uživale, plesale i veselile se.

Program je vodio Mario Lipovšek Battifiaca u kojem su uživali okupljeni građani danas pred Tržnicom, među kojima su bila na ovoj ceremoniji i djeca dječjeg vrtića Opatija, od kojih se očekuje da jednog dana u budućnosti nastave ovu tradiciju organiziranja karnevala.

Preuzeto s: Fiuman.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na području Opatije kršili mjere samoizolacije

U proteklih tjedan dana na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske utvrđeno je ukupno 36 kršenja važećih mjera samoizolacije kod hrvatskih ...