Početna - IZDVOJENO - Preuređenje Koblerovog trga u Rijeci
koblerov trg
foto: web

Preuređenje Koblerovog trga u Rijeci

Prema najavama koje donosi Novi list, u siječnju bi trebalo početi rušenje i uređenje Koblerovog trga u Rijeci koji spaja Stari grad s riječkim Korzom. Spomenuto rušenje bilo je prvotno najavljeno za studeni, no posao se “pomaknuo” za siječanj, a radovi ne bi trebali trajati više od 160 dana.

Nakon provedenog javnog natječaja, posao preuređenja dobili su tvrtke GP Krk i Fidal iz Rijeke. Posao je “težak” 6,9 milijuna kuna, od čega 1,1 milijuna kuna financira KD Vodovod i Kanalizacije za svoje komunalne radove, doznaje Novi list.

Uređenjem Trga Ivana Koblera u Rijeci obuhvaćen je prostor cijelog trga i fontane, uključujući i prolaz ispod gradske ure do Korza. Cijeli prostor popločit će se novim kamenom (raster vapnenac te kastavski sivac), poravnat će se tlo, ugradit će se nova oborinska odvodnja, sanirat će se, odnosno rekonstruirati, fontana koja je postavljena 1974. godine. Isto tako, trg će dobiti novu dekorativnu rasvjetu. Osim toga, ova investicija predviđa zamjenu instalacija fekalne kanalizacije i dovoda pitke vode, a te će radove izvoditi Komunalno društvo Vodovod i Kanalizacija iz Rijeke.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...