Početna - IZDVOJENO - Prijem predstavnika Stručnog skupa vatrogasaca i malezijskih predstavnika u uredu gradonačelnika Opatije

Prijem predstavnika Stručnog skupa vatrogasaca i malezijskih predstavnika u uredu gradonačelnika Opatije

Visoki predstavnici Vatrogasno-spasilačke službe i Vatrogasne Akademije Kraljevine Malezije borave u Opatiji povodom održavanja 14. Stručnog skupa vatrogasaca.

Zamjenik gradonačelnika dr. sc. Emil Priskić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Opatije dr. sc. Robert Kurelić i primili su u uredu gradonačelnika predstavnike organizatora Stručnog skupa vatrogasaca zapovjednika Vatrogasne zajednice PGŽ-a Mladena Šćulca, tajnika Vatrogasne zajednice PGŽ-a Nikolu Tramontanu, zamjenika zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Rijeka Darija Gauša, zapovjednika JVP Opatija Gordana Filinića te goste iz Kraljevine Malezije višeg pomoćnika glavnog vatrogasnog povjerenika Kraljevine Malezije Khirudina Bih Drahman Hussainija i višeg vatrogasnog inspektora zapovjednika Vatrogasne akademije Perak Ohamada Zin Bin Salleha.

Visoki predstavnici Vatrogasno-spasilačke službe i Vatrogasne Akademije Kraljevine Malezije boravili su u Opatiji povodom održavanja 14. Stručnog skupa vatrogasaca 19. i 20. travnja u hotelu Ambasador, gdje su sudjelovali u radu skupa.

Predsjednik Gradskog vijeća dr. sc. Robert Kurelić upoznao je goste iz Malezije s turističkim, povijesnim i kulturnim značajkama Opatije, a dobrodošlicu im je zaželio i zamjenik gradonačelnika dr. sc. Emil Priskić te zahvalio na posjetu. Visoki predstavnici iz Malezije istaknuli su kako su počašćeni pozivom na Stručni skup koji je nastao kao rezultat suradnje malezijskih i hrvatskih vatrogasaca.

–  Malezijska vlada je 1985. godine pokrenula promjenu vatrogasnog sustava te vatrogascima u djelokrug poslova dala i zaštitu i spašavanje. Članovi vatrogasne službe krenuli su na školovanje i edukaciju u razne zemlje svijeta te nakon šest godina zaključili smo da znanja koja smo stekli treba podijeliti s drugima i odlučili pomoći zemljama u razvoju. Pokrenuli smo program međunarodne tehničke pomoći zemljama u razvoju u sklopu kojeg su kod nas na edukaciji bili i predstavnici Hrvatske, među kojima i Nikola Tramontana, kazao je viši pomoćnik glavnog vatrogasnog povjerenika Kraljevine Malezije Khirudin Bih Drahman Hussaini.

Kada se Tramontana vratio izu Malezije sa saznanjima koliko se tamo ulaže u znanje i edukaciju vatrogasca, predložio je organiziranje stručnog seminara u Hrvatskoj, budući da tada kod nas nije bilo takve vrste edukacije namijenjene vatrogascima.

Stručni se skup pokazao punim pogotkom te je do danas organiziran već 14 godina zaredom u Opatiji i prerastao je u najveći stručni skup vatrogasaca koji se održava u ovom dijelu Europske Unije, ali i na Balkanu, na kojem je do sada sudjelovalo preko tri i pol tisuće sudionika.

Na kraju susreta domaćini i gosti iz Malezije razmijenili su poklone.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kultura i umjetnost se vraćaju u punom sjaju: Virtuoz iz Matulja Zvjezdan Ružić objavio suradnju s književnikom Lukom Paljetkom

Jedna potpuno neočekivana suradnja, objavljena upravo na Svjetski dan glazbe, virtuoz iz Matulja, Zvjezdan Ružić još jednom donosi fantastičnu glazbenu ...