Početna - IZDVOJENO - Prijetnja radikalnih islamista na bošnjačkom portalu:”Europom će teći krv”
isil

Prijetnja radikalnih islamista na bošnjačkom portalu:”Europom će teći krv”

Radikalni islamisti s internetskog portala Vijesti ummeta, koji emitira vijesti na bosanskom jeziku, najavili su osvetničke pohode u znak odmazde za napade na ciljeve terorističke organizacije Islamske države i obećali još više žrtava širom Europe preko koje će, “teći krv i vijoriti se zastava njihove organizacije” te su zaprijetili i sigurnosti Bosne i Hercegovine.

“Znajte da ćemo mi vama uskoro doći, a već smo tu među vama, uskoro će teći krv ulicama cijele Europe, in šaa Allah (Ako Bog da). Uskoro će se zavijoriti zastava tevhida širom cijele Europe”, navodi se u prijetnjama objavljenima na portalu Vijesti ummeta.

Taj portal, koji je u subotu napisao da je teroristički napad u Parizu blagoslovljena vijest za muslimane, u prijetnji izražava žaljenje što u Parizu nije bilo više žrtava.

 Piše da je osveta Islamske države reakcija na “napade na ‘Kalifat’ u kojima je velik broj muslimana civila (najviše žena i djece) izgubio živote”, kao i “na zatvaranje granica i nasilje u ‘tuđoj kući’ zbog čega ih je vijest o masakru koji se dogodio u glavnom gradu prostitucije Parizu jako obradovala i izliječila naše grudi i grudi vjernika širom svijeta”.

“Gdje su vam sad vaši avioni i vaša tehnologija, kamere i praćenje i vaša vojska kojom se ponosite? Znajte da sve to pada u vodu kada se borite protiv Onoga Koji je iznad vas i protiv Onoga Koji je stvorio to što posjedujete. Znajte da vam pomoći i spasa nema osim da primite Islam. U suprotnom vama je samo sablja ispod vrata i metak u čelo lijek”, stoji u objavi.

Komentirajući osude i najave sigurnosnih agencija u BiH da će procesuirati objave na portalu Vijesti ummeta, autori teksta poručili su da sljedbenike Islamske države nisu mogle zaustaviti francuske ili američke službe, a kamoli vlasti BiH te su i u ovoj zemlji najavili krvavu odmazdu.

“Vama slijedi odmazda još gora od ove i još gorča. Budale jedne, Bosna je prelivena krvlju mudžahida koji su se borili da uspostave šerijat. Tako nam Allaha, ta krv nije uzalud prolivena, ta krv je već dala plodove svoje i ti plodovi će vam uskoro glave s vaših vratova skidati”, navodi portal Vijesti ummeta blizak terorističkoj organizaciji Islamska država.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...