Početna - IZDVOJENO - Prijetnje ubistvom čelnicima Plodina
Foto:mojarijeka.hr

Prijetnje ubistvom čelnicima Plodina

Pod sumnjom za iznudu i nedozvoljeno držanje oružja jučer je uhićen  48. godišnjak sa  riječkog područja, kazao je  voditelj Službe organiziranog kriminaliteta PU primorsko-goranske Dražen Horvat  na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji.

Stotine tisuća EUR-a ili ubistva

Riječki  je umirovljenik prijetio čelnicima Plodina: platite više stotina tisuća eura  ili ću vas ubiti i otrovati proizvode u trgovinama. Po dojavi čelnika Plodina o prijetnjama,  policija je započela istragu  koja je nakon 4 mjeseca rezultirala uhićenjem Riječanina, već prijavljenog  zbog obiteljskog  nasilja.

Osumnjičenik je uputio više desetaka pisama članovima Uprave i NO te im slao poruke i na druge načine, elektroničkim komunikacijskim kanalima. Iako je poduzeo sve mjere opreza kako ga se ne bi otkrilo, policija ga je identificirala i uhitila zahvaljujući  odličnoj suradnji i povjerenju osoba iz trgovačkog lanca te zajedničkom djelovanju s tzv. policijskim Uskokom i nadležnim tužiteljstvom.

Otkrivene bilježnice sa preciznim evidencijama

Pretresom osumnjičenikova  stana nađeni  su dokazi  koji ga potvrđuju kao iznuđivača,  te pištolj koji je ilegalno posjedovao,  a među ostalim  i bilježnice u kojima je vodio  preciznu evidenciju svih svojih postupaka te planirao sljedeće korake.  Iz te dokumentacije vidi se  da Plodine nisu bile jedina žrtva iznude, pa se kriminalističko istraživanje nastavlja i u drugim smjerovima.  Istaknuo je da ni u jednom trenutku tijekom proteklih mjeseci nisu bili u opasnosti osobe ili proizvodi u marketima.

Mobitel sa olovnom navlakom

Među pronađenim predmetima je i nekoliko mobitela koje je često mijenjao, a jedan od njih je bio obložen u olovnu navlaku i zakopan, vjerojatno kako se ne bi otkrio njegov signal.

Zasad nije utvrđeno da je imao pomagače, a nije pronađena ni supstanca namjenjena trovanju proizvoda kojom je prijetio.

Poruka policije je kako u ovakvim slučajevima treba  imati povjerenja u policiju i prijavljivati sve slične primljene prijetnje ili iznude.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...