Početna - IZDVOJENO - Prikupljanje potpisa protiv ćirilice bez incidenata
Vukovar referendum
foto: Emica Elveđi/Cropix

Prikupljanje potpisa protiv ćirilice bez incidenata

Na 174 mjesta u PGŽ-u volonteri prikupljaju potpise za raspisivanje referenduma protiv ćirilice u Vukovaru, čime žele spriječiti afirmiranje nacionalističke srpske politike, kaže Irena Kačić iz Zajednice udruga Domovinskog rata.

Raspisivanjem referenduma protiv ćirilice u Vukovaru se želi spriječiti zlouporaba srpske nacionalne manjine za afirmiranje nacionalističke i agresorske politike koju mali, ali moćan dio te manjine nastavlja provoditi nakon vojnog poraza devedesetih, rekla je u Rijeci Irena Kačić, dopredsjednica županijske Zajednice udruga Domovinskog rata.

Dvjestotinjak njihovih volontera na 174 mjesta u Primorsko-goranskoj županiji prikuplja potpise za raspisivanje referenduma. Do sada incidenata nije bilo, a broj potpisa koje su planirali prikupiti premašen je na Rabu i u Crikvenici. Prikupljanje potpisa u čitavoj Hrvatskoj započelo je 17. studenoga, a traje do 1. prosinca.

Povratkom u Vukovar oni su prihvatili život u hrvatskom Vukovaru, a uvođenjem ćirilice smatramo da to više ne bi bio hrvatski Vukovar, tumači Irena Kačić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...