Početna - IZDVOJENO - Privremena regulacija kod Novog lista ugrožava promet

Privremena regulacija kod Novog lista ugrožava promet

Magistar inženjer prometa Robert Puljić koncem prošlog tjedna obratio se portalu Fiuman kako bi ukazao sa stručne strane na problematičnu privremenu regulaciju prometa na raskrižju u nesporednoj blizini Novog lista.
“Na križanju Zvonimirove i Ulice Rikarda Benčića, u neposrednoj blizini zgrade Novog lista, posljednjih par tjedana na snazi je privremena regulacija prometa, odnosno suženje Zvonimirove u jednu prometnu traku za vozila koja idu u smjeru centra grada (u duljini od cca 100 metara zbog radova na budućoj DC 403). U prilazu raskrižju postavljena su dva prometna znaka obavijesti koji ukazuju da je lijeva traka namijenjena isključivo za skretanje u Ulicu Rikarda Benčića, a desna prelazi u lijevu u samom raskrižju, ali kako nema fizičke barijere vozila iz te lijeve trake produže ravno i na taj način oduzimaju prednost vozilima iz desne trake koja nastavljaju prema centru grada.
Smatram kako je osim znakova obavijesti i horizontalne signalizacije na samom kolniku, nužno postaviti i usmjerivače prometa kao fizičku prepreku kojom bi se dodatno naglasila privremena prometna regulacija te preventivno djelovalo na smanjenje broja vozača koji što namjerno što ne znajući oduzimaju prednost vozilima iz desne trake. Dodatnu zbrku unosi zadnji znak obavijesti postavljen u samom križanju na kojem više nije naglašeno čemu služi lijeva traka.
Putem aplikacije “Gradsko oko” 25. ožujka sam ukazao na taj problem Direkciji za komunalno redarstvo Grada Rijeke koji su moj upit proslijedili Hrvatskim cestama kao investitoru radova, međutim do danas nije poduzeto ništa, a nepoštivanje privremene prometne regulacije je učestalo te dovodi do konfliktnih situacija u prometu.
Nadam se da ću ovim putem potaknuti nadležne na brzu intervenciju kako bi se povećala sigurnost odvijanja prometa na dionici s privremenom regulacijom prometa u kojoj su u tijeku građevinski radovi”, poručio je Puljić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

117 stipendista Grada Opatije u tekućoj školskoj/akademskoj godini

Grad Opatija će u tekućoj školskoj/akademskoj godini imati čak 117 stipendista. Temeljem pristiglih prijava odobreno je 45 učeničkih stipendija, 61 studentska stipendija, ...