Početna - IZDVOJENO - Prodaje se zgrada pošte na Korzu, Rijeka
posta
web

Prodaje se zgrada pošte na Korzu, Rijeka

Zgrada Pošte koje se nalazi na adresi Korzo 13 ima početnu cijenu od pet miijuna eura što je oko 40 milijuna kuna. Prema objavljenoj dokumentaciji novi vlasnik će raspolagati neto korisnom površinom od 3,481 m2, što je oko 11.500 kuna po metru kvadratnom.

Iz Hrvatske pošte naveli su u dokumentaciji o nekretnini u Rijeci: “Zgrada se nalazi na atraktivnoj lokaciji u centru grada uz glavnu šetnicu Korzo. Izgrađena je u drugoj polovici 19. stoljeća (oko 1887. godine) kao poslovna zgrada, a adaptirana je 1985. godine. Zgrada je zatvorenog tlocrtnog oblika sa četiri ulična pročelja, atrijskog tipa, nepravilnih tlocrtnih stranica, katnosti: prizemlje + 3 kata + potkrovlje.” “Poslovni objekt se nalazi u centru grada na izuzetno atraktivnoj lokaciji. Zgrada je omeđena sa sjeverne strane glavnom šetnicom Korzo, sa južne strane Adamićevom ulicom, sa zapadne strane Poštanskim prolazom, te sa istočne strane Bazarigovim prolazom. Preko puta zgrade se nalazi poznati Gradski toranj sa satom, a u blizini su Hrvatsko narodno kazalište, katedrala Svetog Vida i mnoge druge znamenitosti. U okolici zgrade se nalaze mnogi poslovni i trgovački prostori.”

“Objekt se redovito održava. Zidovi, podne i stropne konstrukcije su u dobrom stanju. Nije primijećeno kapilarno dizanje vlage. Podne i stropne obloge su zadovoljavajuće. Ravnost i stabilnost je sačuvana. Krovna konstrukcija, pokrov, limovi, oluci, unutarnje žbuke i naličja te fasada su u zadovoljavajućem stanju. Krovna stolarija i stolarija u prizemlju su obnovljeni pod konzervatorskim uvjetima. Objekt ima zaseban priključak na vodu i struju. Instalacija vode i kanalizacije su u dobrom stanju. Nužna buduća ulaganja: potrebno je sanirati stolariju katova pod konzervatorskim uvjetima koja je u lošem stanju. Potrebno je prilagoditi elektroinstalacije današnjim potrebama.”

HP prodaje nekretnine u 30-ak hrvatskih gradova te vjeruju kako ukupni prihod od prodaje može iznositi oko 100 milijuna kuna, što bi bilo uloženo u modernizaciju tvrtke. Također iz HP poručuju kako prodaja nekretnina ne znači da će gradovi ostati bez POšte pa tako ni centar Rijeke već se radi o tome da su u pojedinim gradovima građevine gdje su smješteni poštanski uredi neadekvatni. Ukoliko bi se zgrada HP u Rijeci prodala našao bi se drugi prostor.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Ove nedjelje – Najavljena Mića marunada u Dobreću!

Ove nedjelje, 24. listopada 2021. u Dobreću će biti održana manifestacija “Mića marunada Dobreć – da se užance ne pozabe”. ...